Sunderland ‘Til I Die!

Τι γίνεται όταν μια εκ των πιο ιστορικών ομάδων της Αγγλίας υποβιβάζεται στην Τσάμπιονσιπ; Μια σειρά για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους που υπόσχεται να συγκινήσει και να ξυπνήσει το πάθος όλων των φιλάθλων εν μέσω καραντίνας!



Sunderland ‘Til I Die!
Το  Netflix έχει γίνει ο καλύτερος φίλος μας στο διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας με σειρές και ταινίες για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου το πλήγμα είναι μεγάλο με την απουσία αγωνιστικής δράσης να συνεχίζεται επ’ αόριστόν. Η μίνι σειρά «Sunderland ‘Til I Die!» θα σας κρατήσει συντροφιά για δυο σεζόν, 8 και 6 επεισοδίων αντίστοιχα. Μπορεί να μην είστε υποστηρικτές των «μαυρόγατων»αλλά σίγουρα θα τους αγαπήσετε!
 
Η σειρά παρουσιάζει τις σεζόν 2017-2018 και 2018-2019 όπου η Σάντερλαντ πέφτει μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ στην Τσάμπιονσιπ. Ο Γολγοθάς της ομάδας ξεκινάει και τα εμπόδια που θα συναντήσει δεν έχουν τελειωμό. Βλέποντας την σειρά νιώθεις ότι παίρνεις μέρος σε κάθε απόφαση, σε κάθε στιγμή χαράς και λύπης. Πανηγυρίζεις κάθε γκολ, φωνάζεις στον διαιτητή, αγχώνεσαι για το τελικό αποτέλεσμα και ξεφυσάς μαζί με τους ανθρώπους στις κερκίδες ζώντας το δράμα τους σαν να βρίσκεσαι εκεί! Γίνεσαι πρόεδρος, προπονητής, παίκτης, υπάλληλος και φυσικά φίλαθλος.. Ξεδιπλώνονται οι σκέψεις, η ψυχολογία και οι κινήσεις όλων τους και σταδιακά καταλαβαίνεις ότι οδηγούν σε ένα ολέθριο ναυάγιο! 
 
«Οι παίχτες, οι προπονητές φεύγουν στο τέλος, για τον κόσμο όμως είναι πολύ χειρότερο γιατί μένει εδώ, γεννήθηκε εδώ, μεγάλωσε εδώ..» γιατί στο τέλος δεν θα αγαπήσει κανείς την ομάδα σου όσο εσύ, δεν θα κλάψει κανείς όπως εσύ! 
 
Σε μια εργατική και φτωχή κοινότητα στη βορειοανατολική Αγγλία οι μαυρόγατες αγαπούν την ομάδα τους σαν μέλος της οικογένειας τους! Η Σάντερλαντ ιδρύθηκε το 1879 και υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες προπολεμικά, όταν και κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους της, ενώ μέχρι σήμερα είναι η έκτη αγγλική ομάδα σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων! Τελευταίος τίτλος που κατέκτησε το κύπελλο του 1973 όταν έκανε μία τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών κερδίζοντας την υπερδύναμη εκείνων των χρόνων Λιντς Γιουνάιτεντ με  1-0 στον τελικό. Το εκπληκτικό ήταν ότι η Σάντερλαντ τότε βρισκόταν στην 12η θέση της δεύτερης κατηγορίας, σημερινής Τσάμπιονσιπ και πως τα γραφεία στοιχημάτων δεν δεχόντουσαν μερες πριν  τον τελικό πονταρίσματα υπέρ της Λιντς για να κερδίσει!  
 
Η κύρια αντίπαλος της είναι η Νιούκασλ Γιουνάιτεντ, με τις αναμετρήσεις τους να αποκαλούνται Τάιν-Γουέαρ ντέρμπι (από τα ονόματα των ποταμών που περνούν μέσα από τις δυο πόλεις, ποταμός Τάιν από το Νιούκασλ και ο Γουέαρ από το Σάντερλαντ) και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Αγγλίας! 
 
Παρά τις πίκρες και τις δυσκολίες οι φίλαθλοι την ακολουθούν πιστά και το Στάδιο του Φωτός είναι το σπίτι όλων! «Η πίστη και το ποδόσφαιρο πάνε μαζί» κηρύσσει ο ιερέας και όλοι μαζί προσεύχονται για το καλό της Σάντερλαντ! Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη της.. το πάθος των οπαδών της που όσο και να απογοητεύονται από την ομάδα τους καταλήγουν να την ερωτεύονται ξανά και ξανά! Σάντερλαντ μέχρι να πεθάνουν.. το λένε, το φωνάζουν και το κουβαλάνε πάνω τους σαν τατουάζ για πάντα! Παραδοσιακοί και πιστοί οπαδοί όλων  των ηλικιών και ανεξαρτήτως φύλου φωνάζουν.. «Σάντερλαντ AFC, είμαστε η καλύτερη ομάδα που ο κόσμος έχει δει και είναι η Σάντερλαντ!». 
 
Η σειρά θα σας παρουσιάσει όλες τις οπτικές μιας ιστορικής ομάδας που βρίσκεται σε παρακμή αλλά μέσα από την απόλυτη πτώση και τις ελπίδες για επιβίωση θα την αγαπήσετε ελπίζοντας σύντομα να βρεθείτε και εσείς στο Στάδιο τους Φωτός! 
 
 
Ευτυχία Γιαπουτζή