Κάλβερτ – Λιούιν: Ένας ώριμος έφηβος των «ζαχαρωτών»

Επικίνδυνος, το λιγότερο, μπορεί να χαρακτηριστεί ο Κάλβερτ Λιούιν για τις αντιπάλους της Έβερτον. Έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του από τη στιγμή που ανέλαβε ο Κάρλο Αντσελότι, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα ουκ ολίγες φορές.  



Κάλβερτ – Λιούιν: Ένας ώριμος έφηβος των «ζαχαρωτών»

Βάσιμες ελπίδες για την κλήση του στην εθνική Αγγλίας, αρχίζει ν' αποκτά με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Κάλβερτ Λιούιν και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στον ηγέτη του πάγκου της ομάδας του, Αντσελότι. Ο 22χρονος στράικερ των «ζαχαρωτών», έχει σκοράρει έξι φορές, στις τελευταίες οχτώ αναμετρήσεις. Σκόραρε απέναντι στην Μπέρνλι, τρεις φορές κόντρα στη Νιούκαστλ, στη Γουέστ Χαμ και στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ με την τελευταία μοίρασε και την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα.

Συνολικά, ο ύψους 1,87 σέντερ φορ της Έβερτον, έχει έντεκα τέρματα στη Πρέμιερ Λιγκ και αποτελεί πραγματικότητα, το γεγονός ότι είναι φανερά βελτιωμένος στο σκοράρισμα, καθώς ο Κάρλο Αντσελότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του ποδοσφαιριστή, τον εμπιστεύεται χωρίς ίχνος φόβου και δημιουργεί μία ομάδα φτιαγμένη γύρω από τον ίδιο.

Ο Κάλβερτ Λιούιν, αυτή τη στιγμή μετρά 19 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος, την ίδια ώρα, που την περυσινή σεζόν φόρεσε φανέλα βασικού ισάριθμες φορές, ωστόσο, σημείωσε μόλις έξι γκολ. Αναμφισβήτητα λογική λοιπόν, η βελτίωση του Άγγλου επιθετικού με τον καιρό, ο οποίος ωριμάζει ποδοσφαιρικά, στα «χέρια» ενός από τους πιο έμπειρους προπονητές του Νησιού

Κρίνεται απαραίτητο για την Άρσεναλ, που απέναντί της το απόγευμα της Κυριακής, να παραμείνει συγκεντρωμένη και προσεκτική καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αν ο Κάλβερτ Λιούιν, κατορθώσει να σκοράρει, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει απέναντι στους «κανονιέρηδες». Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2018, το είχε κάνει πράξη, μειώνοντας το σκορ με κεφαλιά για λογαριασμό της Έβερτον στο «Έμιρειτς».

Βαγγέλης Καραδήμας