Μια Λέστερ καλύτερη από το 2016, αλλά...

Αν μπροστά της είχε μια πιο... γήινη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή, η Λέστερ δεν θα ήταν απλά μια από τις πιο δυνατές ομάδες για την τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά και άμεση διεκδικήτρια της κορυφής έπειτα από μια τριετία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Μια Λέστερ καλύτερη από το 2016, αλλά...

Όλα δείχνουν να έχουν... κουμπώσει τέλεια στις «αλεπούδες» υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς και είναι αλήθεια πως αυτή η ομάδα παίζει πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο από εκείνη του 2016 που δίχως να το περιμένει κανείς άντεξε και πήρε όσα αποτελέσματα ήθελε για να στεφθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Έστω κι αν είναι ένας βαθμός διαφορά, η φετινή Λέστερ κάνει καλύτερη πορεία σε αυτές τις 14 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ συγκριτικά με τη σεζόν 2015-2016, σαφώς παίζει πολύ καλύτερα από τότε και παλεύει όσο ποτέ άλλοτε τα παιχνίδια της. Δεν παρατάει τίποτα στην τύχη και μοχθεί στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε στα τρία εντός έδρας ματς με αντιπάλους τις Τότεναμ, Μπέρνλι και Έβερτον. Βρέθηκε και στις τρεις αναμετρήσεις πίσω στο σκορ, κυνήγησε μέχρι τέλους και κατάφερε να πάρει τεράστιες νίκες.

Η προπονητική ωριμότητα του Μπρένταν Ρότζερς επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως η Λέστερ δέχθηκε γκολ στο ματς με την Έβερτον για πρώτη φορά από τις 19 Οκτωβρίου και αυτό είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς στα μετόπισθεν, με την παρουσία των Σογιούντσου και Έβανς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι «αλεπούδες» έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έπειτα από 14 αγωνιστικές και ο κόσμος φυσικά έχει ξεχάσει ήδη το όνομα του Χάρι Μαγκουάιρ που μετακόμισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο ακριβότερος αμυντικός με τα 80 εκατομμύρια που κόστισε... Ο τρόπος με τον οποίο ο Ρότζερς δίνει βαρύτητα στα μετόπισθεν μεταφράζεται και ως ένα... μάθημα από το πάθημα με τη Λίβερπουλ, πίσω στο 2014, όταν τότε του είχε στοιχίσει τον τίτλο.

Στα άκρα της άμυνας οι Τσίλγουελ και Ρικάρντο αναδεικνύονται στους καλύτερους πλάγιους μπακ μετά τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ, στα χαφ ο Εντιντί θυμίζει... Καντέ, ενώ, η τριάδα των Τίλεμανς, Μάντισον και Μπαρνς είναι γεμάτη ταλέντο και δυνατότητες.

Στην επίθεση ο φορμαρισμένος Βάρντι πετάει φωτιές και έφτασε στα 13 γκολ, ο Αγιόθε Πέρεθ έχει ταιριάξει απόλυτα μαζί του και στο γενικότερο επιθετικό στυλ της Λέστερ, ενώ στην εστία, ο Κάσπερ Σμάιχελ είναι σταθερή αξία και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα λόγια...

Αν η αυτή η ομάδα δεν είχε μπροστά της μια... εξωγήινη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, θα μπορούσε να διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο κι όχι απλά να είναι ένα σύνολο ικανό για την τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.