Και τώρα οι δυο τους στο παιχνίδι που θα δει όλος ο πλανήτης...

Έτσι όπως τα έφεραν και οι ανατροπές που σημείωσαν στα παιχνίδια τους οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, κάνουν πλέον το μεταξύ τους ντέρμπι της Κυριακής ένα ματς που θέλει να δει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Και τώρα οι δυο τους στο παιχνίδι που θα δει όλος ο πλανήτης...

Η Λίβερπουλ έκανε αυτό που ξέρει πλέον να κάνει πολύ καλά. Να βγάζει αυτό τον διαφορετικό χαρακτήρα τον οποίο έχει αποκτήσει με τον Κλοπ στον πάγκο και να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει ολόκληρα τα ματς κι όχι απλά να σώσει κάτι μικρό. Το έκανε και στο «Βίλα Παρκ» με το 2-1 απέναντι στην Άστον Βίλα και διατήρησε το +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι στη βαθμολογία.

Οι ανατροπές πλέον γίνονται στοιχεία του χαρακτήρα των «κόκκινων» που δείχνουν πόσο θέλουν και πόσο πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου έπειτα από 30 χρόνια.

Την ίδια στιγμή πάντως, το απόγευμα του Σαββάτου, η Μάντσεστερ Σίτι έφτανε κι εκείνη με ανατροπή στο 2-1 απέναντι στη Σαουθάμπτον. Η μέρα είχε ξεκινήσει με τις Σίτι και Λίβερπουλ να έχουν απόσταση 6 βαθμών, αυτό παρέμεινε όταν οι αντίπαλοί τους προηγούνταν στο ημίχρονο των δύο αγώνων, η ομάδα του Πεπ κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή πριν καν ισοφαρίσουν οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ στο δικό τους ματς απέναντι στους «χωριάτες», προσωρινά η διαφορά μειώθηκε στους 3 όμως στο κλείσιμο της ημέρας, η Λίβερπουλ είχε ξανά το +6.

Όσα έγιναν το Σάββατο και ο τρόπος με τον οποίο οι δύο μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου έδειξαν πως δεν παραδίνονται, κάνουν πλέον το μεταξύ τους μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής στο «Άνφιλντ», ένα ματς που θα θέλει να παρακολουθήσει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Σίτι και σε περίπτωση που πάει τη διαφορά τους στο +9, έχοντας αποδείξει ξεκάθαρα φέτος ότι... δεν πεθαίνει ποτέ, θα αποκτήσει τεράστιο αβαντάζ για να συνεχίσει ακάθεκτη προς τον τίτλο, όσο κι αν η κουβέντα που κάνουμε γίνεται στις αρχές του Νοέμβρη και η Πρέμιερ μας έχει μάθει πως όλα γίνονται μέχρι το φινάλε.

Αν, πάλι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάρει τη μεγάλη νίκη – η οποία θα είναι και η πρώτη της στο συγκεκριμένο γήπεδο από το 2003 – μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, τότε θα είναι ένα τεράστιο βήμα για να καταφέρει τη δική της μεγάλη ανατροπή προς το ρετιρέ διώχνοντας από εκεί την ομάδα του λιμανιού...