Εξετάζεται για ρατσιστικό περιεχόμενο το «Tweet» του Μπερνάρντο για Μεντί… (post)

Φάκελο για πρόσφατο «τιτίβισμα» του Μπερνάρντο Σίλβα έχει ανοίξει η FA.



Εξετάζεται για ρατσιστικό περιεχόμενο το «Tweet» του Μπερνάρντο για Μεντί… (post)

Τι ακριβώς συνέβη; Ο Πορτογάλος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι ανάρτησε μια φωτογραφία στο Twitter, στο αριστερό μέρος της οποίας απεικονίζεται ο συμπαίκτης του, Μπεντζαμίν Μεντί, σε παιδική ηλικία.

Στο δεξί μέρος της φωτογραφίας ωστόσο διακρίνει κανείς τον… «Conguitos», ο οποίος αποτελεί κινούμενο σχέδιο που στην Ισπανία αποτελεί πασίγνωστο brand σοκολάτας!

Προφανώς ο διεθνής άσος προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια θέλοντας να κάνει χιούμορ (σ.σ. ''ούτε πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε στις μέρες μας'' σχολίασε με νέο tweet) αλλά το «Kick It Out», που αποτελεί οργάνωση καταπολέμησης του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, δεν εξέλαβε με τον ίδιο τρόπο την συγκεκριμένη κίνηση…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για την ενίσχυση των στερεοτύπων που προκαλούν τέτοιου είδους… εμπνεύσεις και η αγγλική ομοσπονδία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο τιμωρίας του 25χρονου ποδοσφαιριστή.

Η ανακοίνωση του «Kick It Out»:

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για το Tweet του Μπερνάρντο Σίλβα. Η εξωτερική εμφάνιση των συνανθρώπων μας δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για χαβαλέ και δηλώνουμε σοκαρισμένοι που ένας ποδοσφαιριστής-πρότυπο δεν αντελήφθη την ιδιαιτερότητα της ανάρτησής του»

Δείτε την ανάρτησή του:

 

 

Γιάννης Τζιουμακλής