Ο Λάμπαρντ αλλάζει τα δεδομένα στην Τσέλσι!

Ιδιαίτερη σημασία θα δώσει ο Φρανκ Λάμπαρντ στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι και τη σχέση που θα έχουν αυτά με την πρώτη ομάδα, μόλις αναλάβει κι επίσημα τους «μπλε», επιστρέφοντας στον σύλλογο με τον οποίο έγραψε την ιστορία της ποδοσφαιρικής του καριέρας.  



Ο Λάμπαρντ αλλάζει τα δεδομένα στην Τσέλσι!

Η επισημοποίηση της πρόσληψης του «Φράνκι» στην Τσέλσι αναμένεται από... ώρα σε ώρα, η Ντέρμπι Κάουντι έχει αρχίσει την καλοκαιρινή της προετοιμασία έχοντας δώσει άδεια στον Άγγλο προπονητή να τελειώσει τις συζητήσεις του με τους «μπλε» και εφόσον όλα θα έχουν τελειώσει και τυπικά, ο Λάμπαρντ θα αλλάξει τα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι πρότινος...

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία θα ασχοληθεί, είναι το θέμα της σχέσης που θα υπάρχει ανάμεσα στα τμήματα υποδομής και την πρώτη ομάδα της Τσέλσι.

Σε αυτό, θα παρέχει τρομερή βοήθεια και συμβουλές ο Πετρ Τσεχ από το νέο του πόστο, αφού, ως σύμβουλος στο τεχνικό κομμάτι της εικόνας και των επιδόσεων της ομάδας και πέρα από την ευθύνη να παρέχει βοήθεια με την εμπειρία του σε οτιδήποτε αφορά το αγωνιστικό σκέλος, θα έχει και άμεση σχέση με τα τμήματα υποδομής ώστε να υπάρχει συνεργασία με τους άνδρες στο Cobham.

Στο παρελθόν, ο Αντρέ Βίλας – Μπόας δεν επέτρεπε καμία προσωπική επαφή των παικτών της πρώτης ομάδας με αυτούς των υπόλοιπων τμημάτων στις εγκαταστάσεις των «μπλε». Δεν μπορούσαν οι νεαροί παίκτες να πάρουν συμβουλές και ν' αφουγκραστούν το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα που το 2012 θα έφτανε στην κατάκτηση του Champions League. Ο τότε κόουτς του συλλόγου απαγόρευσε οποιαδήποτε συνύπαρξη στις εγκαταστάσεις του κλαμπ, όπως επίσης και είχε δηλώσει ρητά πως θέλει να τρώνε σε διαφορετικές ώρες οι δικοί του ποδοσφαιριστές, δίχως την παρουσία μελών των ακαδημιών στον ίδιο χώρο.

Μόλις πέρυσι, ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στους παίκτες των τμημάτων υποδομής. Πέρα από τους Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ και Καλούμ Χάντσον – Οντόι που έπεισαν τον Ιταλό για τις ικανότητές τους και κέρδισαν συμμετοχές, ο πρώην προπονητής της Τσέλσι δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στα τμήματα υποδομής. Δεν παρακολούθησε ούτε ένα παιχνίδι των μικρότερων τμημάτων, δεν νοιάστηκε για τα ταλέντα που βρίσκονται στις ακαδημίες, δεν φρόντισε να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που περιμένουν πως και πως να συμμετέχουν σε μια προπόνηση ή σε κάποιο ματς ώστε να «ψηθούν».

Πλέον, ο Φρανκ Λάμπαρντ θα το αλλάξει ριζικά αυτό μόλις αναλάβει κι επίσημα. Με το εμπάργκο μεταγραφών να παίζει και τον δικό του ρόλο, ο Άγγλος προπονητής και θρύλος του κλαμπ, θα φροντίσει ώστε ολόκληρος ο οργανισμός της Τσέλσι, από τα μικρότερα κλιμάκια μέχρι και την ανδρική ομάδα, να έχουν αγαστή συνεργασία και ο σύλλογος να κινείται σε συγκεκριμένους ρυθμούς, ώστε να υπάρξει μια νέα φιλοσοφία που θα βοηθήσει τρομερά το μέλλον της ομάδας...

Κώστας Ζάλιαρης