Κορυφαίος σε όλα του ο Γουάν – Μπισάκα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέθεσε 50 εκατομμύρια λίρες για να πάρει στο «Ολντ Τράφορντ» τον Άαρον Γουάν – Μπισάκα κι αν το ποσό φαντάζει υπερβολικό από τη στιγμή που αφορά ένα δεξί μπακ, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που φανερώνουν γιατί ανέβηκε εκεί το κόστος της μεταγραφής...  



Κορυφαίος σε όλα του ο Γουάν – Μπισάκα!

Ο Άγγλος μπακ, δίχως συμμετοχές μέχρι στιγμής στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, θα βρίσκεται στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ από το φετινό καλοκαίρι και για τα επόμενα χρόνια, ανάλογα πόση θα είναι η διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογράψει.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα τον ανακοινώσουν πολύ σύντομα και ο Γουάν – Μπισάκα, γνωρίζει πολύ καλά ότι έκανε εξαιρετική δουλειά στην Κρίσταλ Πάλας την περασμένη αγωνιστική περίοδο για να φτάσει να πάρει μεταγραφή 50 εκατομμυρίων.

Ήταν ο αμυντικός που επιχείρησε τα περισσότερα τάκλιν στην Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2018-2019, φτάνοντας στα 124!

Ήταν ο αμυντικός που είχε τις περισσότερες παρεμβάσεις σε φάσεις αντιπάλων για γκολ, συμμετέχοντας σε 82 επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα του. Ήταν ο αμυντικός με τις περισσότερες ντρίμπλες (61), αφού οι προωθήσεις στην επίθεση είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, δεδομένου πως πρόκειται για ένα φουλ – μπακ που του αρέσει συνεχώς να παίρνει μέτρα.

Αναδείχθηκε από τους συμπαίκτες του ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς για την Κρίσταλ Πάλας, ενώ, την ίδια άποψη είχαν και οι οπαδοί του λονδρέζικου κλαμπ που τον ψήφισαν ως τον καλύτερο που είχε η ομάδα τους για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα.

Είναι μόλις 21 ετών, είναι στην ηλικία που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θέλει πολύ να δουλέψει μαζί του, δηλώνοντας πως όταν η ομάδα απέκτησε ποδοσφαιριστές όπως οι Ρονάλντο και Ρούνεϊ ούτε αυτοί ήταν απολύτως έτοιμοι για το κορυφαίο επίπεδο και ο Νορβηγός κόουτς προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του.

Μπροστά από τον Γουάν – Μπισάκα στη δεξιά πλευρά των «κόκκινων διαβόλων» τη νέα σεζόν, θα βρίσκεται ο Ντάνιελ Τζέιμς που αποκτήθηκε από τη Σουόνσι, με τον έτερο νεαρό εξτρέμ εξ Ουαλίας να συμπληρώνει το παζλ από τη πτέρυγα στην οποία μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ο Άσλεϊ Γιάνγκ ελέω και της απουσίας του τραυματία Βαλένσια...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης