Και πολύς της έπεφτε της Νιούκαστλ ο Ράφα!

Τελικά η ιστορία αγάπης Ράφα Μπενίτεθ και Νιούκαστλ δεν ήταν γραπτό να αντέξει παραπάνω από αυτά τα τρία χρόνια. Ο Ισπανός τεχνικός, από τους καλύτερους που υπάρχουν εδώ και 15 χρόνια τώρα στην αγορά, είδε και απόειδε με τον μίζερο ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάικ Άσλεϊ και είπε τέλος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

Advertisement
Και πολύς της έπεφτε της Νιούκαστλ ο Ράφα!

Οι διαβεβαιώσεις που δεν πήρε ποτέ, για να ακριβολογούμε όλες οι ψεύτικες υποσχέσεις που παρέλαβε δυο καλοκαίρια τώρα σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας, τον έφτασαν σε σημίο να πει «αρκετά»!

Ο Ράφα Μπενίτεθ κουράστηκε και είπε «ως εδώ», αποφασίζοντας να βάλει τέλος στη θητεία του στη Νιούκαστλ. Ο σύλλογος, που πριν από μια 20ετία διεκδικούσε στα ίσια το πρωτάθλημα στην Αγγλία και έβγαινε στο Champions League μέχρι και τα πρώτα χρόνια του τρέχοντος αιώνα, έχει μετατραπεί σε ένα μικρομεσαίο κλαμπ.

Η ομάδα αυτή, δείχνει πλέον να μην έχει την παραμικρή ελπίδα να μπορέσει να επιστρέψει ακόμα και σε θέσεις Ευρώπης μέσω της βαθμολογίας της Premier League. Τελευταίος τίτλος της Νιούκαστλ είναι το ευρωπαϊκό του μακρινού 1969 και από τότε... τίποτα. Μάλιστα, με τις νέες φανέλες που παρουσίασε το κλαμπ, ήθελε να θυμήσει στον κόσμο εκείνη τη μεγάλη επιτυχία, από την οποία όμως απέχουν πλέον πολύ οι «καρακάξες» και έχουν να θυμούνται μονάχα το ένδοξο παρελθόν, δίχως ιδιαίτερες φιλοδοξίες για κάτι αξιόλογο έτσι όπως έχουν τα πράγματα στο παρόν.

Πρόκειται πλέον για έναν σύλλογο που ζει περισσότερο με τις αναμνήσεις και λιγότερο με τη δημιουργία και την επίτευξη στόχων στη σύγχρονη εποχή.

Όσο η δυναμική του παραμένει πάρα πολύ μεγάλη, αλλά δεν συνάδει με την τωρινή κατάσταση που ουσιαστικά... φυτοζωεί στη μέση του πίνακα του πρωταθλήματος, κανείς σοβαρός προπονητής δεν θα δεχθεί να καθίσει στον πάγκο του συλλόγου. Υπό αυτές τις συνθήκες, καλά έκανε και ο Ράφα Μπενίτεθ και είπε «αντίο» στον Άσλεϊ έπειτα απ' όσα τράβηξε αυτή την τριετία που υπηρέτησε το κλαμπ.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους στο χώρο της προπονητικής. Έχει επιδείξει το έργο του και στη Λίβερπουλ, με την οποία έχει κάνει το απίστευτο πίσω στο 2005 κατακτώντας το Champions League. Είχε φτάσει σε τεράστιες επιτυχίες νωρίτερα, με τα δυο πρωταθλήματα αλλά και το Europa League που πήρε ως προπονητής της Βαλένθια στη LaLiga, σε πολύ μακρινές εποχές και για τις «νυχτερίδες» που πλέον είναι μια ομάδα που μάχεται για τις ευρωπαϊκές θέσεις. Έχει πάρει Κύπελλο με τη Νάπολι, με την Τσέλσι, έχει το Europa League του 2013 με τους «μπλε» οι οποίοι έκαναν το back-to-back στα ευρωπαϊκά τρόπαια και ήταν τιμιότατος καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια στον πάγκο της Νιούκαστλ.

Και έπειτα απ' όλα αυτά, αν αληθεύουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν, ο Μάικ Άσλεϊ τον είχε γεμίσει με λόγια του αέρα και υποσχέσεις που ουδέποτε μπόρεσε να τηρήσει, δίχως μάλιστα να έχει το σθένος να τον πάρει αντρίκεια ένα τηλέφωνο για να του ανακοινώσει το φινάλε, προτού υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση για το οριστικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Και πολύ της έπεφτε της Νιούκαστλ ο Ράφα τελικά...