Πρώτος Αιγύπτιος σκόρερ, τρίτο ταχύτερο γκολ σε τελικό (vid)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με το γκολ στο 2ο λεπτό του φετινού τελικού του Champions League στη Μαδρίτη έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην τελευταία ημέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Το πέναλτι μπορεί να ήταν το ταχύτερο στην ιστορία, όμως, το γκολ του «Φαραώ» καταλαμβάνει την 3η θέση...  



Πρώτος Αιγύπτιος σκόρερ, τρίτο ταχύτερο γκολ σε τελικό (vid)

Έπειτα από την περσινή μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό που του προκάλεσε ο Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Κιέβου, στα τέλη του Μαΐου του 2018, ο σούπερ σταρ των «κόκκινων» ξεκίνησε με ονειρώδη τρόπο τον φετινό τελικό του Wanda Metropolitano. Δηλαδή, σκοράροντας!

Ο Μανέ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σισοκό στα 25 δευτερόλεπτα του αγώνα και ο Σαλάχ στο 2ο λεπτό (για την ακρίβεια στα 108 δευτερόλεπτα) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα για το 1-0 επί της Τότεναμ.

Έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος σκόρερ ever σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ, το γκολ που σημείωσε, είναι το 3ο ταχύτερο στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το 1959 ο Ενρίκε Ματέος για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης είχε βρει δίχτυα προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του τελικού με τη Ρεμς στη Στουτγκάρδη, ενώ, ο Πάολο Μαλντίνι, στο «κόκκινο» έπος της Πόλης, το 2005, είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Μίλαν στα 50 δευτερόλεπτα.

 

Κώστας Ζάλιαρης