Από τις... φωτογραφίες ως παιδάκι στην Τσέλσι, στο χατ-τρικ από ασίστ του Κόουλ! (pics & vid)

Το πρώτο του χατ-τρικ στην παρουσία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο πέτυχε ο Μέισον Μάουντ για λογαριασμό της Ντέρμπι Κάουντι στο άνετο 4-0 επί της Μπόλτον και στο ένα από τα γκολ του, ηρε ασίστ από τον Άσλεϊ Κόουλ. Από τις... φωτογραφίες με τον Άγγλο μπακ και τον Τέρι στις ακαδημίες της Τσέλσι, έφτασε να παίρνει μπάλες από τον άνθρωπο που θαύμαζε ως παιδί!  



Από τις... φωτογραφίες ως παιδάκι στην Τσέλσι, στο χατ-τρικ από ασίστ του Κόουλ! (pics & vid)

Ο Μάουντ είναι ένα από τα καλύτερα «εργαλεία» που έχει ο Φρανκ Λάμπαρντ στη Ντέρμπι που συνεχίζει να διεκδικεί μια θέση στη ζώνη των πλέι-οφ ανόδου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ για τη φετινή σεζόν.

Ο Μπράισον άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό της Σαββατιάτικης αναμέτρησης απέναντι στην πολύπαθη Μπόλτον, για ν' ακολουθήσει το σόου του Μάουντ που έφτασε στο πρώτο του χατ-τρικ στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, στο παρελθόν το έχει πετύχει ξανά, αλλά επί ολλανδικού εδάφους, όταν φυσικά είχε παραχωρηθεί δανεικός από την Τσέλσι στη Φίτεσε.

Φέτος, αγωνίζεται στα «κριάρια» αν και ανήκει κανονικά στους «μπλε» του Λονδίνου, με την πρώτη ομάδα των οποίων δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ούτε μια συμμετοχή!

Πάντως, τα... μηνύματα τα έχει στείλει προς τον Μαουρίτσιο Σάρι και τους συνεργάτες του, ειδικά αν ισχύσει η απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους και την χειμερινή περίοδο του 2020.

Ο Μάουντ, μόλις πριν από λίγα χρόνια, πίσω στο 2012, πόζαρε στο προπονητικό κέντρο των «μπλε» με τους Άσλεϊ Κόουλ και Τζον Τέρι. Τότε, ήταν ένα πιτσιρίκι που ανήκε στα τμήματα υποδομής του κλαμπ και ονειρευόταν να πετύχει το... 1/4 από αυτά που έχουν καταφέρει οι δύο Άγγλοι θρύλοι.

Πλέον, η ζωή του 20χρονου μεσοεπιθετικού τα έφερε έτσι που... παίρνει ασίστ και πανηγυρίζει μαζί με τον Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος δέχθηκε να βοηθήσει τον κολλητό του, Φρανκ Λάμπαρντ, στο δύσκολο εγχείρημα της στροφής στην προπονητική με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ντέρμπι στο ξεκίνημά του...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης