Για τον τίτλο, έγιναν και... come-back kings στη Λίβερπουλ! (vid)

Η ανατροπή απέναντι στη Σαουθάμπτον και η συνέχιση της διεκδίκησης του τίτλου στην φετινή ανεπανάληπτη σεζόν, αποτέλεσε ακόμα ένα ματς το οποίο γυρίζει η Λίβερπουλ. Για να κατακτήσει την κορυφή έπειτα από 29 χρόνια, τα έχει φέρει όλα τούμπα περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερ!  



Για τον τίτλο, έγιναν και... come-back kings στη Λίβερπουλ! (vid)

Οι «κόκκινοι» χρειάστηκαν το πρώτο γκολ του Σαλάχ σε 9 ματς για να... σπάσει η γκίνια του Αιγύπτιου φορ και να φτάσει στα 18 τέρματα στο τρέχον πρωτάθλημα, όπως επίσης χρειάστηκε κι ένα γκολ από τον αρχηγό, Τζόρνταν Χέντερσον, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 απέναντι στη Σαουθάμπτον στο «St. Mary's».

Το μπαλάκι της πίεσης και του άγχους σε αυτή την εξαντλητική και γεμάτη σασπένς αγωνιστική περίοδο μεταφέρει πάλι στο... γήπεδο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βλέπει τη Λίβερπουλ να μην τα παρατάει κι ας έχασε το αβαντάζ που είχε νωρίτερα μέσα στη σεζόν, φτάνοντας μέχρι και σε διψήφιο αριθμό διαφοράς στην κορυφή.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, στο κυνήγι του φετινού τίτλου, έχει καταφέρει να πάρει περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, σε παιχνίδια που βρίσκεται πίσω στο σκορ. Μετά και το «τρίποντο» κόντρα στη Σαουθάμπτον, έφτασε στους 16 πόντους σε αναμετρήσεις που εκείνη πρώτη μάζεψε τη μπάλα από το βάθος της εστίας της.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όταν ο Στάριτζ ισοφάρισε στο 89' για να χαρίσει στους «κόκκινους» έναν ανέλπιστο βαθμό.

Ακολούθησε το 3-1 στο Turf Moor κόντρα στη Μπέρνλι, με τους Μίλνερ, Φιρμίνο και Σακίρι να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ, η Άρσεναλ είχε... τολμήσει να προηγηθεί στο «Άνφιλντ» στις 29/12, για να διαλυθεί ολοκληρωτικά με το τελικό 5-1.

Η Κρίσταλ Πάλας είχε μπει σε ρόλο οδηγούν στις 19 Ιανουαρίου, με τη Λίβερπουλ να φτάνει στο 4-3 με τεράστια δυσκολία, με τους «clarets» του Σον Ντάις να προηγούνται ξανά στο εκτός έδρας ματς της 10ης Μαρτίου, για να ηττηθούν τελικά με σκορ 4-2 στο «Άνφιλντ».

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης