Το γκολ του Κένεντι και η ιστορική πρόκριση του '81 (vid)

Με πολλά προβλήματα, με τον Νταλγκλίς να βγαίνει νοκ-άουτ από νωρίς στο ματς, με τον πρώτο ημιτελικό στο «Άνφιλντ» να ολοκληρώνεται στο 0-0 όπως έγινε και φέτος, η Λίβερπουλ, κατάφερε να επικρατήσει 1-0 στο Μόναχο και να προκριθεί στον τελικό του '81. Απόψε, η ομάδα του Κλοπ θα κυνηγήσει κάτι όπως και τότε, αν και σε πιο πρώιμο στάδιο του Τσάμπιονς Λιγκ.  



Το γκολ του Κένεντι και η ιστορική πρόκριση του '81 (vid)

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, το 1981, στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Ρώμη, πανηγυρίζοντας το τρίτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση.

Προτού φτάσει στον θρίαμβο, είχε κλείσει ραντεβού με τη Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά και όπως έγινε φέτος στο πρώτο τους ματς για τους «16» στο «Άνφιλντ», έτσι και τότε, το παιχνίδι επί αγγλικού εδάφους ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Απόψε, οι παίκτες του Κλοπ θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά, με την αρμάδα του Μπομπ Πέισλι, πριν από 38 χρόνια, να καταφέρνει με το τελικό 1-1 στο Μόναχο να βρεθεί στον μεγάλο τελικό εκείνης της χρονιάς.

Το γκολ στη Βαυαρία το είχε πετύχει ο Ρέι Κένεντι με δεξί σουτ, σ' ένα ματς που ο Κένι Νταλγκλίς είχε αποχωρήσει τραυματίας στο 20λεπτο και είχε παίξει και ο άγνωστος πιτσιρικάς, τότε, Χάουαρντ Γκέιλ.

Θυμηθείτε εκείνη τη ρεβάνς:

Κώστας Ζάλιαρης