Πρώτη νίκη στην 8ετία και δεύτερη... στην ιστορία του Έμιρεϊτς (vids)

Η Τότεναμ πήρε μόλις της δεύτερη νίκη της στο «Έμιρεϊτς» από την ημέρα που άνοιξε το υπερσύγχρονο γήπεδο της Άρσεναλ, ενώ, η αμέσως προηγούμενη ήταν... πριν από 8 χρόνια!  



Πρώτη νίκη στην 8ετία και δεύτερη... στην ιστορία του Έμιρεϊτς (vids)

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κατάφερε να ... πάρει το αίμα της πίσω μετά τη κακή εμφάνιση και την ήττα με σκορ 4-2 στο αντίστοιχο ντέρμπι πρωταθλήματος στην έδρα της Άρσεναλ, φτάνοντας σε μια μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ έπειτα από τη νέα συνάντηση με την Άρσεναλ, το βράδυ της Τετάρτης.

Τα «σπιρούνια» χρειάστηκαν τα γκολ των Σον και Ντέλε Άλι για να βρεθούν πλέον στους «4» του Carabao Cup και να μάθουν λίγη ώρα αργότερα από την κλήρωση πως πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Τσέλσι σε δύο αγώνες ώστε να διεκδικήσουν το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Αυτή η νίκη στο «Έμιρεϊτς», ήταν μόλις η δεύτερη της Τότεναμ στο συγκεκριμένο γήπεδο από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί την Άρσεναλ μετά το «αντίο» στο «Χάιμπουρι», ενώ, η αμέσως προηγούμενη νίκη των «σπιρουνιών» εκεί είχε σημειωθεί το 2010 και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με το 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων!

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που η Τότεναμ απέκλεισε την Άρσεναλ στο Λιγκ Καπ, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, βγάζοντας εκτός τελικού τους «κανονιέρηδες» και επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Τσέλσι...

Κώστας Ζάλιαρης