Έπαιξε με την φωτιά, και κάηκε...

Κάκιστη εμφάνιση από την Λίβερπουλ στην έδρα της Νάπολι, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να παίζει με την φωτιά και εν τέλει να καίγεται, με τον Λορένσο Ινσίνιε να διαμορφώνει το τελικό 1-0 υπέρ των Ναπολιτάνων στις καθυστερήσεις.



Έπαιξε με την φωτιά, και κάηκε...

Έμοιαζε αρκετά ορατό το ενδεχόμενο να έρθει από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι, με εκείνους του Κάρλο Αντσελότι να εφαρμόζουν ιδανικά το πλάνο του Ιταλού προπονητή και να κρατούν τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή τους.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά πράγματα για να αναφερθούν, με αυτό που προφανώς καίει περισσότερο την Λίβερπουλ να είναι ο τραυματισμός του Ναμπί Κεϊτά που πέρασε εκτός στα μισά του πρώτου μέρους. Πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους» στα πρώτα 45’ήταν ο Άλισον, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά σταθερός κάτω από την εστία του.

Ακόμη πιο δύσκολη η υπόθεση μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, μιας και οι Ναπολιτάνοι προφανώς είχαν πάρει ψυχολογική ώθηση από τον προπονητή τους μετά την έως τότε εμφάνισή τους και βγήκαν ακόμη πιο αποφασισμένοι στο χορτάρι.

Επιθετικά η τριάδα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ κυμάνθηκε και πάλι χαμηλά, ενώ στο άλλο μισό η πίεση ολοένα και ανέβαινε. Είχαν και δοκάρι οι Ιταλοί, που κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Άλισον προκαλούσαν αρκετό άγχος. Η ποδοσφαιρική μοίρα έμελλε να πληγώσει την Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις, με τον Ινσίνιε να πατάει περιοχή και να τελειώνει εύκολα με προβολή για το 1-0, έπειτα από επίθεση που εκδηλώθηκε από δεξιά.

Δίκαιη ήττα για τους «κόκκινους», που έχουν να φάνε ακόμη πολλά ψωμιά για να περάσουν τον όμιλο. Νωρίτερα η Παρί Σεν Ζερμέν είχε διαλύσει απολύτως φυσιολογικά τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 6-1.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Νάπολι 4β.

2. Παρί Σεν Ζερμέν 3β.

3. Λίβερπουλ 3β.

4. Ερυθρός Αστέρας 1β.

Γιώργος Σιάφας