Διεθνής και 11αδάτος... 3ης γενιάς ο Μάρκος Αλόνσο

Την... οικογενειακή παράδοση συνέχισε ο Μάρκος Αλόνσο με την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Στα 37 χρόνια από το ντεμπούτο του πατέρα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο αριστερός οπισθοφύλακας της Τσέλσι ξεκίνησε σε ματς με τα εθνικά χρώματα!  



Διεθνής και 11αδάτος... 3ης γενιάς ο Μάρκος Αλόνσο

Ο παππούς του, Μαρκίτος Αλόνσο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους «φούριας ρόχας» το μακρινό 1955, συμπληρώνοντας μονάχα δυο εμφανίσεις με την Ισπανία και προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί μια 8ετία στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπειτα, ήρθε ο πατέρας του νυν αριστερού οπισθοφύλακα της Τσέλσι και της εθνικής ομάδας, Μάρκος Αλόνσο Πένια, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τους Ίβηρες το 1981, 26 χρόνια μετά τον δικό του πατέρα.

Οι δικές του συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας σταμάτησαν στις 22, ενώ φόρεσε και τίμησε τη φανέλα των Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στα 14 χρόνια της παρουσίας του στα γήπεδα.

Πλέον, εν έτει 2018, ήρθε και ο... μικρός, Μάρκος Αλόνσο, να βρεθεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Ισπανίας, στο παιχνίδι με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» για την πρεμιέρα των ομίλων του νεοσύστατου Nations League της UEFA.

Μάλιστα, ξεκίνησε για πρώτη φορά, 37 χρόνια και 167 ημέρες μετά το ντεμπούτο του πατέρα του, σε ματς με τον ίδιο αντίπαλο αλλά στο παλιό «Γουέμπλεϊ»!

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι ο Μάρκος Αλόνσο και ο Ροντρίγκο Μορένο, βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ίδια 11άδα ομάδας, εφτά χρόνια μετά την παρουσία τους σε αναμέτρηση της Μπόλτον (εκεί αγωνίζονταν το 2011) κόντρα στην Κορκ Σίτι, έχοντας πανηγυρίσει νίκη με σκορ 2-0!

Κώστας Ζάλιαρης