Η Αγγλία οφείλει να κρατήσει ζεστό τον κόσμο της

Το UEFA Nations League μπαίνει στις ζωές μας και στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με την Αγγλία να βρίσκεται σε κατάσταση εθνικής ανάτασης μετά και την πορεία που πραγματοποίησε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η Αγγλία οφείλει να κρατήσει ζεστό τον κόσμο της

Τα «λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε αυτή τη νέα διοργάνωση της UEFA, το βράδυ του Σαββάτου, απέναντι στους Ισπανούς. Πρόκειται για ένα τουρνουά, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα για κατάκτηση ενός τίτλου, αφού τον Ιούνιο του 2019 θα διεξαχθεί η τελική φάση με τέσσερις ομάδες.

Το γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η Αγγλία είναι αρκετά δύσκολο, από τη στιγμή που περιλαμβάνει τόσο τους Ίβηρες, όσο και την Κροατία η οποία κέρδισε τον σεβασμό όσων δεν την είχαν σε υπόληψη, με την μαχητικότητα και τα στοιχεία που φανέρωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι και τον μεγάλο τελικό. Μάλλον μιλάμε για το φαβορί στον όμιλο αναφορικά με το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς, ωστόσο, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία να δείξει ότι δεν φοβάται κανέναν.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί και θέλει να δώσει χρόνο σε νέα παιδιά, να παρουσιάσει φρεσκάδα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το ξεκίνημα γίνεται απέναντι στους Ισπανούς που πλέον δεν προκαλούν τον φόβο που προκαλούσαν πριν από μερικά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι έχει τους διεθνείς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με μια φάση και στην καλή τους μέρα να σε διαλύσουν, ωστόσο, σαν σύνολο, θέλει ακόμα αρκετή δουλειά και χρόνο για να συνέλθει.

Θα είναι τρομερά σημαντικό για την Αγγλία να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα και να πάρει προβάδισμα και ψυχολογία. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι έχει βρει τερματοφύλακα και σταθερή άμυνα, ενώ στην επίθεση υπάρχει πάντοτε και ο Κέιν που έχει γίνει πλέον από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα χαριστούν ακόμα κι αν τους παρουσιαστεί απλά μια καλή ευκαιρία στο ματς.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Σάουθγκεϊτ και να βάλει σε μια τάξη, είναι ο χώρος του κέντρου, όπου τα «τρία λιοντάρια» είχαν δυσλειτουργία και στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι.

Είναι, επίσης, η στιγμή που θα πρέπει να δείξει και ο κόσμος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας πως θα βρίσκεται στο πλευρό των διεθνών και θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια έπειτα από τον τρόπο που οι οπαδοί έβαλαν ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο στις καρδιές τους και χειροκρότησαν θερμά παίκτες και προπονητή για το διαφορετικό και περήφανο καλοκαίρι που τους χάρισαν φέτος στο Μουντιάλ.