Η Γουότφορντ νέα Λέστερ; Ας κοιτάξει να γίνει απλά Μπέρνλι...

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βλέπει τις θεωρίες... συνωμοσίας για τη φετινή Γουότφορντ του Χάβι Γκράθια, αλλά σχολιάζει πως οι «hornets» θα πρέπει, τουλάχιστον γι' αρχή, να μοιάζουν στην περσινή Μπέρνλι και να μην αντικρίσουν ξανά παθήματα του παρελθόντος...  



Η Γουότφορντ νέα Λέστερ; Ας κοιτάξει να γίνει απλά Μπέρνλι...

Η Γουότφορντ έκανε το «μπαμ» εκεί που περίμεναν όλοι να τη δουν να σταματάει το σερί της από την εκπληκτική Τότεναμ και πήρε νίκη με ανατροπή απέναντι στο σύνολο του Ποτσετίνο.

Με το 4x4 και τη γενικότερη ευφορία που επικρατεί αυτό το χρονικό διάστημα προέρχεται από στοιχεία που εφόσον η ομάδα τα εκμεταλλευτεί θα μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω από αξιόλογη πορεία στην τρέχουσα Premier League.

Στην άκρη του πάγκου έχει έναν προπονητή που είναι ιδιαίτερα σοβαρός και αν κατάφερε να κάνει το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, δημιουργεί προσδοκίες για τα αποτελέσματα και τη δυναμική της Γουότφορντ όταν πλέον θα την έχει μάθει όσο εκείνος θα θέλει και μπορεί σε λίγο καιρό από τώρα.

Η διοίκηση αποφάσισε να επενδύσει και να διαθέσει κεφάλαιο για να δυναμώσει το ρόστερ, δείχνοντας πως έχει θέσει κι αυτή τους στόχους της. Απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Ντεουλοφέου έναντι 13 εκατ.ευρώ προστέθηκε ο Φόστερ για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια, ο Κεν Σέμα στο χώρο του κέντρου από την Έστερσουντ και οι βλέψεις είναι τέτοιες που μπορούν να κάνουν το κλαμπ τέτοιο που να μπορεί να φτάσει εντός 7άδας...

Όλα αυτά, με τη λογική πως η Γουότφορντ θα παίζει κανονικό ποδόσφαιρο κι δεν θα κοιτάζει απλά να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο ως πρόσφορο έδαφος για κάτι πολύ καλό, μπορεί να χαρακτηριστεί.

Φέτος, έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημά της από τη σεζόν 1982 – 1983, μια ποδοσφαιρική χρονιά που είχε φτάσει να παλεύει για τον τίτλο μέχρι Μάρτη μήνα, τερματίζοντας εν τέλει δεύτερη πίσω από τη Λίβερπουλ!

Πριν από 36 χρόνια, είχε ξεκινήσει με νίκη (2-0) εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον, συνέχισε με επιβλητικό πέρασμα από το Σαουθάμπτον (4-1), ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και επανήλθε με νίκη (2-1) απέναντι στη Σουόνσι.

Φέτος, έχει το 2-0 επί της Μπράιτον, το 3-1 στο «Turf Moor», νίκη με 2-1 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στην Τότεναμ, την περασμένη Κυριακή.

Αν καταφέρει να παραμείνει σταθερή και να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, ούσα εντυπωσιακή μέχρι και τα Χριστούγεννα, αλλά σημειώνοντας κατάρρευση στο δεύτερο μισό της σεζόν, τότε θα καταφέρει ίσως να διεκδικήσει και μια θέση που να οδηγεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Έχουν το ενδιαφέρον τους, πάντως, οι συνωμοσίες και οι... οιωνοί, έτσι όπως παρουσιάζονται από τον διεθνή Τύπο αναφορικά με όσα είχε πετύχει η Λέστερ τη χρονιά που σώθηκε, προτού κάνει το έπος με την κατάκτηση της Premier. Οι «αλεπούδες» τερμάτισαν στην 14η θέση, με 41 πόντους και επιδόσεις 11 – 8 – 19 (νίκες, ισοπαλίες, ήττες).

Η Γουότφορντ, πέρυσι, είχε ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους αριθμούς. Καλό θα ήταν, πάντως, αντί για... νέα Λέστερ, να γίνει αρχικά νέα Μπέρνλι και να μη χαθεί στα σταυροδρόμια που θα βρει μπροστά της...