BIG BEN: Ισχυρές έδρες Λίνκολν και Ντόνκαστερ, οδηγός η παράδοση στο Ντέρμπι

Οι επιλογές της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησαν άκρως ενθαρρυντικά, όμως το αποτέλεσμα στο τέλος δεν ήταν καλό. Στο Κάρντιφ- Νότινχαμ οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει στα πρώτα 10 λεπτά. Οι νίκες των γηπεδούχων  Έξετερ και Μάνσφιλντ όμως «χάλασαν»,  η πρώτη στο 81΄ και η δεύτερη στο 95΄. Όσο για το Μπέρτον-Ντόνκαστερ, οι πολλές εκατέρωθεν ευκαιρίες δεν βρήκαν στόχο, αφήνοντας  το ματς στο 1-0 και εμάς στο φτωχότατο 1/4 των επιλογών μας.  



BIG BEN: Ισχυρές έδρες Λίνκολν και Ντόνκαστερ, οδηγός η παράδοση στο Ντέρμπι

Σήμερα υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική και στα τρία Πρωταθλήματα που μας απασχολούν. Άλλο ένα δείγμα της δυσκολίας που έχουν στην προσέγγιση τους, για αυτό και επαναλαμβάνω πως ειδικά τώρα στο ξεκίνημα πρέπει να υπάρχει εγκράτεια και προσοχή στις επιλογές που κάνουμε. Επιπλέον, οι περισσότεροι σύλλογοι συνεχίζουν δοκιμές παικτών (δανεικών), σχημάτων και τακτικής , με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με μεταπτώσεις από αγωνιστική σε αγωνιστική. Πάμε να δούμε τις σημερινές επιλογές από το πρόγραμμα.

Στην Τσάμπιονσιπ διεξάγονται 4 παιχνίδια. Θα σταθώ (για δελτίο με ζητούμενα ) μόνο σε ένα από αυτά καθαρά και μόνο λόγω παράδοσης, που στο Νησί έχει πάντα τη δική της σημασία. Αναφέρομαι στο Ντέρμπι-Ίπσουιτς . Οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται ως το ακλόνητο φαβορί, βάση αποδόσεων. Κοιτώντας τα μεταξύ τους ματς τα τελευταία 7 χρόνια, ανεξαρτήτου έδρας, τα αποτελέσματα είναι 7 νίκες του εκάστοτε φιλοξενούμενου! Το διπλό προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 4,00 και η διπλή ευκαιρία(Χ2) στο 1,75. Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές αυτή τη στιγμή, ενώ και το κλίμα στη γηπεδούχο Ντέρμπι δεν είναι το καλύτερο. Από τα υπόλοιπα, η νίκη της εκπληκτικής Λιντς στην έδρα της Σουόνσι κατρακυλάει συνεχώς και πλέον στο 2,05 δεν έχει καμία αξία.

Στη League One, η Ντόνκαστερ υποδέχεται την Σριούσμπερι. Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους ήττα το Σάββατο από την Μπέρτον. Η εμφάνιση τους όμως ήταν αρκετή καλή καθώς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όπως συνηθίζουν στα παιχνίδια τους ως τώρα. Βέβαια, ήταν εκνευριστικά άστοχοι και ¨κόλλησαν¨ στο μηδέν. Η Σριούσμπερι πραγματοποιεί κακό ξεκίνημα. Ύστερα από τρείς διαδοχικές ήττες, κατάφερε να πάρει τον πρώτο πόντο στο εντός έδρας ματς με την Μπλάκπουλ. Η ¨Σριού¨ δυσκολεύεται πολύ στην τελική ενέργεια, ενώ και αμυντικά είναι ευάλωτη. Απέναντι στην καλή επίθεση της Ντόνκαστερ αυτό αναμένεται να της στοιχήσει. Η απόδοση νίκης της Ντόνκαστερ στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προσφέρεται στο 1,85.

Στη League Two, η Κέιμπριτζ φιλοξενεί την Έξετερ. Στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, η γηπεδούχος μετρά ισάριθμα όβερ 2,5. Μάλιστα τρία εξ αυτών ήταν και όβερ 3,5 γκολ. Ο συντελεστής τερμάτων της είναι στο 5-7(για τα τρία ματς Πρωταθλήματος). Η Έξετερ από την άλλη, έχασε τους πρώτους βαθμούς της σεζόν την προηγούμενη αγωνιστική στο εντός έδρας με την Νιούπορτ. Μέτρια εμφάνιση, πήρε το προβάδισμα όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε στη συνέχεια και δέχτηκε την ισοφάριση στο 81΄. Πρόκειται για μία ομάδα με καλή επιθετική ανάπτυξη, που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα κενά στις αντίπαλες άμυνες. Αναμένω ανοικτό παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες και θα επιλέξω το όβερ 2,5 γκολ που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ στο 1,83.

Παραμένουμε στην ίδια κατηγορία και μεταφερόμαστε στο Σίντσιλ Μπανκ του Λίνκολν. Η ομώνυμη ομάδα εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα και είναι ένα από τα πολύ μεγάλα φαβορί του Πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις δικαιώνουν τις προβλέψεις ως τώρα παρά την εκτός έδρας ισοπαλία του Σαββάτου στο Γκρίσμπι(1-1). Εξαιρετική επιθετική λειτουργία και σταθερή άμυνα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Σήμερα υποδέχεται την Μπέρι που παρουσιάζεται αρκετά δύσκολη στην παραγωγή φάσεων. Όλα τα παιχνίδια της έχουν αργό και ελεγχόμενο ρυθμό. Ενδεικτικός ο συντελεστής τερμάτων στα τρία παιχνίδια της που είναι 2-2. Η Λίνκολν αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές φάσεις στα καρέ της Μπέρι αφού η ποιοτική διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Η νίκη των γηπεδούχων κοστολογείται από τον ΟΠΑΠ στο 1,85.

Συνοπτικά

Ντόνκαστερ-Σριούσμπερι  1    1,85

Κέιμπριτζ-Έξετερ  όβερ2,5    1,83

Λίνκολν-Μπέρι 1   1,85

Ντέρμπι-Ίπσουιτς  2 (Χ2)  4,00(1,75)

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας