Ο Κόβασιτς... δεν χάνει σχεδόν ποτέ τη μπάλα!

Τα στατιστικά του Ματέο Κόβασιτς από την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, κάνουν τους οπαδούς της Τσέλσι να σκεφτούν πως μαζί με τους Καντέ, Ζορζίνιο και Φάμπρεγας στα χαφ, θα κερδίζουν τις μάχες στο χώρο του κέντρου απ’ τα αποδυτήρια!  



Ο Κόβασιτς... δεν χάνει σχεδόν ποτέ τη μπάλα!

Ο Κροάτης μέσος που παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τους «μερένγκες» στους «μπλε» του Λονδίνου, στο πλαίσιο και της μεταγραφής του Κουρτουά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έχει να επιδείξει τρομερούς αριθμούς όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και τη διαχείριση των καταστάσεων στο χώρο του κέντρου.

Στη La Liga, τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές περιόδου, μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, δεν κατάφερνε σχεδόν ποτέ, κανείς, να διαβάσει πιο σωστά τη σκέψη του και να προλάβει μια μεταβίβαση της μπάλας ώστε να μη φτάσει σε συμπαίκτη του στη Ρεάλ.

Τη σεζόν 2015-2016 είχε ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο 90,5%, τη σεζόν 2016-2017 είχε ακόμα περισσότερο, στο 91,3 % και πέρυσι, είχε 93,7%!

Και δεν είναι μονάχα οι επιλογές του όταν «βλέπει» το γήπεδο και ψάχνει τους συμπαίκτες του. Είναι και οι αποφάσεις που παίρνει όταν το επιχειρεί ατομικές ενέργειες και τα βάζει μόνος με τους αντιπάλους του.

Από το 66,67% της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2015-2016, στο 81,08% την αμέσως επόμενη σεζόν, μέχρι και το 89,74% της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, αποκτούσε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του όταν αποφάσιζε να το πάρει πάνω του και να μη χάσει τη μπάλα από τα μαρκαρίσματα που δεχόταν!

Κώστας Ζάλιαρης