Ένας Ιταλός που παίζει σαν τον Πεπ στην πιο... ιταλική ομάδα της Αγγλίας!

Ο πιο διαφορετικός Ιταλός προπονητής της τελευταίας εικοσαετίας πάει στην πιο «ιταλική» ομάδα της Premier League. Και το England365 σας είχε προαναγγείλει ως δεδομένο αυτό τον γάμο εδώ και πολλές ημέρες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ένας Ιταλός που παίζει σαν τον Πεπ στην πιο... ιταλική ομάδα της Αγγλίας!

Τον Μαουρίτσιο Σάρι τον γνώρισα πριν επτά χρόνια σε σεμινάριο Media training που με κάλεσαν να παραδώσω οι Ιταλοί προπονητές (μέσω ενός παλιού καλού μου φίλου από τα 80s και σημερινού διευθυντή στην εφημερίδα Tuttosport) και δέσαμε. Τότε ακόμα άγνωστος, μου εξιστόρησε όλο το άλμα της καριέρας του παρατώντας τη σιγουριά της τράπεζας σχεδόν στα 40 χρόνια του αλλάζοντας τρόπο και φιλοσοφία ζωής. Συναντηθήκαμε άλλες τρεις φορές σε αυτά τα σεμινάρια και πλέον όταν με τη Ναπολι έπαιξε Champions League τον περασμένο Οκτώβριο στα αποδυτήρια του Etihad ξένισε ακόμα και τους ανθρώπους  της UEFA η οικειότητά μας.

Τα γράφω για να εξηγήσω πως επέμενα τόσο σίγουρα στο ραδιόφωνο στον ΣΠΟΡ fm από αρχές Ιουνίου πως θα είναι αυτός και κανείς άλλος ο νέος τεχνικός της Τσέλσι. Έτσι όταν επιβεβαίωσα την πληροφορία, το England365 σας ενημέρωσε όπως μπορεί να κάνει πρώτο σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, συνεπώς το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα είναι αν μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να αλλάξει πάλι την Τσέλσι και να την κάνει πρωταγωνίστρια; Η απάντηση μου φυσικά είναι επηρεασμένη από τη φιλική σχέση με τον Σάρι αλλά ξεκάθαρα λέω πως ναι.

Αν μια ομάδα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί αλλάζοντας προπονητή να είναι όλο το σύστημα σε εγρήγορση είναι η Τσέλσι όπου ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιρνε πάντα τις τελικές αποφάσεις και κανείς άλλος. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως η Μαρίνα Γκρανόφσκαγια που είναι η Αντι αυτού στην καθημερινότητα της ομάδας, δεν ταίριαξε ποτέ με τον Κόντε μετέτρεπε σε βουνό τις σχέσεις τους. Και αυτό περνούσε μέσα στην ομάδα.
Ο Κόντε έχασε το παιχνίδι τέτοια εποχή πέρσι. Ο τρόπος που χειρίστηκε την απομάκρυνση του Ντιέγκο Κόστα και κυρίως μετά η συνεχής γκρίνια του για τις μεταγραφές του είχαν προδιαγράψει τη τύχη.

Ο Σάρι είναι έξυπνος και μπόρεσε να διαχειριστεί έναν τόσο εκρηκτικό τύπο όπως ο Ντε Λαουρέντις στη Νάπολι συνεπώς θα προσαρμόσει τη ζωή και την καθημερινότητα του με τον Αμπράμοβιτς στην αρχή και μέρα με τη μέρα με τη Γκρανόφσκαγια. Θα ζητήσει μεταγραφές και θα απαιτήσει στο κομμάτι αποδυτήρια απόλυτη πειθαρχία. Θα επιχειρήσει να παίξει πιο επιθετικά και να μετατρέψει την ομάδα σε κάτι πιο ελκυστικό όπως έκανε με τη Νάπολι. Του αρέσει η Σίτι και ο τρόπος του Πεπ ωστόσο θεωρεί πως όλα έρχονται από την εποχή του Σάκι και της  Μίλαν.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές αλλά και δύσκολες. Το θέμα Κουρτουά θα είναι άλλο αγκάθι που πρέπει να λυθεί ενώ ο ίδιος θέλει διακαώς τον Ιγουαΐν για την επίθεση. Θα έχει ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς…