Συμπαίκτες Φάουλερ και Μαραντόνα

Συμπαίκτης του Ντιέγκο Μαραντόνα θα είναι για 90 λεπτά ο πρώην άσος Ρόμπι Φάουλερ. Ο «Θεός», όπως το αποκαλούσαν οι φίλοι της Λίβερπουλ, θα αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα που διοργανώνει η ρωσική κυβέρνηση στις 11 Μαΐου, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου σταδίου της Τέρεκ Γκρόζνι.



Συμπαίκτες Φάουλερ και Μαραντόνα

Ο Ρόμπι Φάουλερ και ο Στιβ Μακ Μάναμαν θα είναι οι δύο Άγγλοι που θα δώσουν το «παρών» στο φιλικό παιχνίδι που διοργανώνεται στην Τσετσενία για το άνοιγμα των πυλών του νέου σταδίου της Τέρεκ Γκρόζνι, στην οποία είναι προπονητής ο Ρουντ Γκούλιτ. Στο φιλικό αγώνα θα λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως έχει ανακοινώσει η ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Στη μια ομάδα θα βρίσκονται οι Λουίς Φίγκο, Φαμπιάν Μπαρτέζ, Φράνκο Μπαρέζι, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, Ρομπέρτο Αγιάλα, Ζαν-Πιερ Παπέν, Κριστιάν Βιέρι και Ιβάν Ζαμοράνο, οι οποίοι θα τεθούν αντίπαλοι με την Τέρεκ, στην οποία αρχηγός θα είναι ο πρόεδρός της, Ραμζάν Καντίροφ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο φιλικό που γίνεται από τη ρωσική ομάδα, καθώς μέσα στο Μάρτιο κλήθηκε σε μια αντίστοιχη περίπτωση η ομάδα της Βραζιλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002, με την οποία αγωνίστηκαν και οι Ρομάριο, Ντούνγκα, Καφού και Μπεμπέτο. Μάλιστα, με την Τέρεκ αγωνίστηκε τόσο ο Ρουντ Γκούλιτ, όσο και ο Λόταρ Ματέους.

Βέβαια, μετά το τέλος του παιχνιδιού του Μαρτίου, αρκετοί Βραζιλιάνοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τη συμμετοχή τους, καθώς ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, κατά την περίοδο που συμμετείχε στις μάχες για την αυτονόμηση της Τσετσενίας.