Τα καναρίνια κελαηδούν ξανά...

Στις 3 Μαΐου του 2009 υποβιβάστηκε στην League One. Σήμερα, 3 Μαΐου 2011, πανηγυρίζει την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Νόριτς επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία αφού κατάφερε να ξεπεράσει δύο κατηγορίες σε δύο συνεχόμενες χρονιές και ο αρχιτέκτονας της ομάδας Πολ Λαμπέρτ κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας στο Νησί...



Τα καναρίνια κελαηδούν ξανά...
Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο κατηγοριών και να βρεθεί στη μεγαλύτερη της Αγγλίας. Τότε ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τώρα είναι η Νόριτς. Η ομάδα που το 2009 υποβιβάστηκε στην League One, επιστρέφει για να προσφέρει με το κίτρινο χρώμα των εμφανίσεών της, κάτι από την αίγλη περασμένων ετών στην Πρέμιερ.
 
Το 2005, ήταν η τελευταία παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια. Εκείνη τη σεζόν πανηγύρισε σπουδαίες νίκες κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ όμως η ήττα από την Φούλαμ την τελευταία αγωνιστική με το βαρύ 6-0, την έστειλε στην Τσάμπιονσιπ. Αρκετοί προπονητές ήρθαν και έφυγαν από τότε, τα οικονομικά δεν βελτιώθηκαν ποτέ, μέχρι το τιμόνι ανέλαβαν οι Ντέλια Σμιθ και Μάικλ Γουίν-Τζόουνς. Οι δύο ιδιοκτήτες της ομάδας, απέλυσαν τον Μπράιαν Γκαν το 2009 και έδωσαν τα κλειδιά σοτν 39χρονο τότε Πολ Λαμπέρτ, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε πανηγυρίσει τίτλους με την Σέλτικ και την Μπορούσια Ντόρτμουντ και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ, το 1997.
 
Ο Σκωτσέζος είχε ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση όμως κατάφερε να φέρει τη Νόριτς στην πρώτη θέση της κατηγορίας και να κερδίσει την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε πέρυσι λέγοντας ότι ο στόχος είναι η παραμονή όμως στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, η ομάδα του δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα πρώτα φαβορί. Χθες, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στο "Φράτον Παρκ" και τη νίκη επί της Πόρτσμουθ, η οποία έφερε τη Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ, δήλωσε «Αυτό που έγινε είναι ένα πραγματικό θαύμα. Δεν το πίστευα ούτε εγώ όταν ξεκίνησε η σεζόν. Έχω κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν έχω παίξει ποτέ στην Πρέμιερ. Τώρα είμαι εκστασιασμένος που τη μία εβδομάδα θα αντιμετωπίζουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άλλη την Άρσεναλ. Βέβαια όταν θα έρθει η ώρα των αγώνων θα σας λέω άλλα. Θα ψάχνω τους βαθμούς της παραμονής».
 
Οι παραλληλισμοί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αναπόφευκτοι. Γεννήθηκαν με απόσταση 5 μιλίων και 28 ετών. Ο "νέος" δείχνει το ίδιο σκληρός κατά τη διάρκεια του ματς και το ίδιο εκδηλωτικός. Μένει να δούμε αν ένας ακόμη Σκωτσέζος, ήρθε για να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ.Αυτή η Νόριτς είναι δικό του δημιούργημα και τις πρώτες εξετάσεις τις πέτυχε με απόλυτη επιτυχία.