Championship: 42η αγωνιστική

Το ντέρμπι της Κάρντιφ με την Πόρτσμουθ κλέβει τα βλέμματα στη σημερινή αγωνιστική ημέρα της Τσάμπιονσιπ. Με την ΚΠΡ να διατηρείται στην κορυφή, η Νόριτς ήταν αυτή που χτες κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση. Η Κάρντιφ θέλει έτσι εντός έδρας να επικρατήσει της Πόρτσμουθ ώστε να επιστρέψει στις θέσεις ανόδου.



Championship: 42η αγωνιστική

ΚΑΡΝΤΙΦ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Κάρντιφ: Την τύχη της στα χέρια της κρατάει πλέον η Κάρντιφ και στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη δεύτερη θέση. Μετά τη νίκη κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την βαθμολογική απώλεια της Νόριτς οι Ουαλοί κατέχουν αυτή τη στιγμή θέση που τους εξασφαλίζει την απευθείας άνοδο και αν συνεχίσουν όπως στα τελευταία ματς (τρεις σερί νίκες) θα φτάσουν στον στόχο τους. Από τη νίκη κόντρα στις «λεπίδες» προέκυψαν ορισμένα προβλήματα για τους «μπλούμπερντς». ΜακΦέιλ (μέσος) και Νέιλορ (αριστερό μπακ) αποχώρησαν τραυματίες και δίνονται αμφίβολοι. Οι βασικοί επιθετικοί Μποθρόιντ και Μπέλαμι αντιμετωπίζουν επίσης μικροπροβλήματα, ωστόσο αναμένεται να αγωνιστούν. Αντίθετα, δεν θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του τρίτου φορ της... παρέας, του Μάικολ Τσόπρα, μολονότι επέστρεψε στις προπονήσεις. Μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν ο στόπερ Χάντσον και ο γκολκίπερ Μάρσαλ.

Πόρτσμουθ: Πολύ πιο... χαλαρά από τη σημερινή αντίπαλό της θα είναι σήμερα η Πόρτσμουθ. Αν και μαθηματικά υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να προλάβουν οι «πομπέι» τα πλέι οφ, περιορίζονται μόνο σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα και τα αποτελέσματα στα πρόσφατα τρία ματς (1 ισοπαλία, 2 ήττες) μαρτυρούν ότι οι παίκτες του Στιβ Κότεριλ περιμένουν με αγωνία να λήξει το πρωτάθλημα και να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ο σημαντικός μέσος Χάιντεν Μάλινς θα απουσιάσει για πρώτη φορά από την ενδεκάδα της Πόρτσμουθ στο φετινό πρωτάθλημα, λόγω της αποβολής του την περασμένη αγωνιστική. Λογικά τη θέση του θα πάρει ο εξίσου σημαντικός Λίαμ Λόρενς, που αποθεραπεύθηκε εγκαίρως για το ματς στο Κάρντιφ.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Κόβεντρι: Τυπικά το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι και του χρόνου η Κόβεντρι θα αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Κινγκ, που σκόραρε δύο φορές, οι «γαλάζιοι ουρανοί» πέρασαν εντυπωσιακά από το «Φράτον Παρκ» (3-0), χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο στην Πόρτσμουθ. Η διαφορά που έχει από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται στους δώδεκα βαθμούς και πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να «εξαφανιστεί». Ο επιθετικός Γκάρι ΜακΣέφρι θα περάσει από τεστ ετοιμότητας λίγο πριν τη σέντρα. Αν το περάσει με επιτυχία λογικά ο Αντι Θορν δεν θα μπει στον πειρασμό να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο αρχηγός Λι Κάρσλι (μέσος) παραμένει μακροχρόνια τραυματίας μαζί με τους αμυντικούς Γουντ, Τέρνερ και ΜακΠέικ.

Μίλγουολ: Την... πόρτα της πρώτης εξάδας χτυπάει η Μίλγουολ, ωστόσο σε αυτήν την προσπάθεια δεν βοήθησε καθόλου η εντός έδρας ισοπαλία με την Μπρίστολ Σίτι. Ο Κένι Τζάκετ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι οι επιθετικοί του δεν βρήκαν τα αντίπαλα δίχτυα. Πολύ περισσότερο όμως τον «πόνεσε» η ανόητη ενέργεια που έκανε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μόρισον. Ο πρώτος σκόρερ των «λιονταριών» είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα και θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του. Ετσι, για να βρει τα γκολ ο Τζάκετ θα χρειαστεί να στηριχθεί στον πιτσιρικά ΜακΚουόιντ και στον βετεράνο Χάρις. Αυτό γιατί πέρα του Μόρισον θα απουσιάσει ο επίσης βασικός επιθετικός Κέβιν Λίσμπι, που θα χάσουν το υπόλοιπο της περιόδου. Πιθανότητες να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα έχει ο μέχρι πρότινος τραυματίας μέσος Τζίμι Αμπντού. Ο αμυντικός Τζακ Σμιθ απουσίασε την Τρίτη και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

ΛΙΝΤΣ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Λιντς: Τρίτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για τη Λιντς, που πρακτικά έχασε κάθε ελπίδα για κατάληψη της δεύτερης θέσης. Η ήττα στο «Πράιντ Παρκ» από τη Ντέρμπι άφησε τα «παγόνια» οκτώ βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση και με πέντε ματς να απομένουν η διαφορά είναι απίθανο να καλυφθεί. Από την άλλη η ομάδα του Σάιμον Γκρέισον πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξει να μείνει στην εξάδα, αφού πριν την έναρξη της αγωνιστικής βρισκόταν στην τελευταία θέση που εξασφάλιζε συμμετοχή στα πλέι οφ. Στη διάθεση του προπονητή του τίθεται και πάλι ο επιθετικός Μπίλι Πέιντερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτόματα θα βρει θέση και στην ενδεκάδα. Ωστόσο, ο Μέισον εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τους Σνόντγκρας (εξτρέμ), Γουάτ (επιθετικός) και ΜακΚάρτνι (αμυντικός) που δεν αγωνίστηκαν ούτε μεσοβδόμαδα.

Γουότφορντ: Αν στη Γουότφορντ επιθυμούν να έχουν κάποιο νόημα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της περιόδου σήμερα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κυνηγήσουν τη νίκη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εύκολο μέσα στο «Ελαντ Ρόουντ», που η Λιντς συνηθίζει να «στραγγαλίζει» τον αντίπαλο. Οι «σφήκες» έρχονται από το 2-2 με τη Νόριτς σε ένα ματς που απώλεσαν σημαντικό μέρος των ελπίδων τους για παρουσία στα μπαράζ ανόδου. Ελπίδες επιστροφής στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων έχει ο καλός εξτρέμ Γουίλ Μπάκλεϊ, ο οποίος δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του. Απολύτως καλά είναι πλέον και οι πλάγιοι αμυντικοί Ντόιλι και Χόντσον, με τον μέσο ΜακΤζιν να παραμένει ο μοναδικός μακροχρόνια τραυματίας.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Μίντλεσμπρο: Μεγάλη ευκαιρία να πάρει μία σπάνια, για τα δεδομένα της, εκτός έδρας νίκη έχασε την περασμένη αγωνιστική η Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι βρέθηλε να προηγείται 3-1 στην έδρα της Ιπσουιτς, αλλά με δέχθηκε δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα και πήρε μόνο τον έναν βαθμό. Ακόμα και έτσι όμως δεν ήρθε η καταστροφή, αφού κανείς στο «Ριβερσάιντ» δεν αγχώνεται πλέον για το αν η ομάδα θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία. Εκτός πλάνων για τη σημερινή αναμέτρηση έχει τεθεί ο Ολλανδός επιθετικός Εμνες, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, νοκ άουτ είναι ο κεντρικός αμυντικός Χάινς και ο μέσος Ζεμαμά. Απίθανο είναι να επιστρέψει πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο μέσος Μπέιλι. Εκτός παραμένουν και οι 4-5 γνωστοί μακροχρόνια τραυματίες.

Μπάρνσλεϊ: Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορεί κανείς να πει ότι τα έχουν παρατήσει, ωστόσο η απουσία κίνητρου έχει αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μπάρσνλεϊ έχει μόνο δύο «τρίποντα» στα 12 τελευταία παιχνίδια. Ο Μαρκ Ρόμπινε καταβάλει προσπάθειες να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του, αλλά οι προσπάθειές του δεν έχουν μεγάλη επιτυχία. Οι «τάικς» έρχοντα από ήττα (1-0) στην έδρα της σχεδόν βέβαιης πρωταθλήτριας ΚΠΡ και θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν. Το αν τα καταφέρουν είναι ένα άλλο θέμα. Αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς στο «Ριβερσάιντ» κάνει ο καλός Αργεντινός μέσος, Ούγκο Κολάσε, που απουσίασε μεσοβδόμαδα. Ο αμυντικός Χάσελ απουσίασε από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και δεν φαίνεται ότι θα αγωνιστεί ούτε τώρα.

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Μπέρνλι: Μακρινό όνειρο μοιλάζει πλέον για την Μπέρνλι η συμμετοχή στα πλέι οφ. Η ήττα (2-0) της περασμένης αγωνιστικής επτά βαθμούς μακριά από την έκτη θέση και η φόρμα τους δεν βοηθάει πολύ. Η ομάδα του Εντι Χάουι δεν έχει κερδίσει ούτε ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της, μαζεύοντας σε αυτό το διάστημα μόλις έναν βαθμό. Ενδεχομένως οι γηπεδούχοι να παραταχθούν ενισχυμένοι με τον νεαρό επιθετικός Τζέι Ροντρίγκες, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Σίγουρα –και σημαντικότατη- είναι όμως η απώλεια του μέσου Μάρβιν Μπάρτλεϊ, ο οποίος ξεκινά τιμωρία. Εκτός πλάνων παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες επιθετικοί Οστιν και Πάτερσον και ο μέσος ΜακΚαν.

Σουόνσι: Δεν μπόρεσαν οι Ουαλοί να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί της Νόριτς, μένοντας στο 1-1 με τη Χαλ. Η ομάδα του έχασε τν ευκαιρία να πλησιάσει στον στόχο της και ο Μπρένταν Ρότζερς δικαίως δήλωσε απογοητευμένος. Οι παίκτες του έκαναν αρκετά καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς για τους «κύκνους» πήγε χαμένη. Στην προσπάθεια τους να σταματήσουν το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών εκτός έδρας ηττών οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα. Ο Ρότζερς έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του και ο μόνος προβληματισμός του αφορά στο αν πρέπει αν κάνει αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα ή όχι.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Μπρίστολ Σίτι: Ορθια σε μία πολύ δυνατή έδρα, σαν αυτή της Μίλγουολ, στάθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπρίστολ Σίτι. Το 0-0 ασφαλώς και χαροποίησε τον τεχνικό Κιθ Μίλεν, όμως οι «ρόμπινς» είχαν ευκαιρίες για να πάρουν και τους τρεις βαθμούς. Ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει για τους γηπεδούχοις και με δεδομένο ότι ουσιαστικά το ίδιο ισχύει και για την Ιπσουιτς είναι πολύ πιθανό να έχουμε «ανοιχτό» παιχνίδι. Κανένα νέο πρόβλημα δεν προέκυψε στους γηπεδούχους, ωστόσο υπάρχουν κάποιες απουσίες. Συγκεκριμένα ο δανεικός επιθετικός Αντι Κίοχ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη και επέστρεψε στη Γουλβς για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Επιπλέον, εκτός λόγω χτυπήματος στο κεφάλι παραμένει ο Λούις Κάρι.

Ιπσουιτς: Αήττητη για τέταετο στη σειρά παιχνίδι παρέμεινε η Ιπσουιτς την Τρίτη, αν και για να τα καταφέρει χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη Μίντλσμπρο. Ο Πολ Τζιούελ δικαιολογημένα τα είχε με την άμυνά του, αφού οι «τράκτορ μπόις» βρέθηκαν να χάνουν 3-1, δεν μπορούσε όμως να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκανα να ισοφαρίσουν. Από ακόμα ένα παιχνίδι τη φετινή περίοδο θα λείψει ο σημαντικός αμυντικός Μαρκ Κένεντι, με πρόβλημα στον δικέφαλο. Αυτό είναι όμως και το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τζιούελ.

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Πρέστον: Το παλεύει όσο μπορεί η Πρέστον, αλλά δυστυχώς για τους φίλους της τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Οι «λιλιγουάιτς» πάλεψαν πολύ για να πάρουν τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Πόρτσμουθ και της Ντονκάστερ, όμως και στις δύο περιπτώσεις περιορίστηκαν στην ισοπαλία. Αν όμως θέλουν να έχουν την παραμικρή ελπίδα για παραμονή στην κατηγορία σήμερα οφείλουν να τα αφήσουν όλα στην άκρη και να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο». Αυτό ήταν και το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει στη διάρκεια της εβδομάδας και ο Φιλ Μπράουν, ο οποίος και πάλι δεν θα έχει στη διάθεσή του το βασικό αμυντικό δίδυμο που συνθέτουν ο Σεντ Λέτζερ με τον Κορτ. Αυτές είναι και οι μοναδικές απουσίες που έχουν οι γηπεδούχοι πέραν των τριών γνωστών μακροχρόνια τραυματιών που δεν υπολογίζονται μέχρι το τέλος της περιόδου.

Σέφιλντ Γιουν.: Στην τελευταία θέση, με έναν βαθμό λιγότερο από τη σημερινή αντόπαλό της, βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι «λεπίδες» δείχνουν καταδικασμένες σε υποβιβασμό και φαίνεται ότι με τις ήττες στα δύο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια τους (με Μίντλεσμπρο και Κάρντιφ) ουσιαστικά αποχαιρέτησαν την κατηγορία. Θα πρέπει να ανατραπεί... το σύμπαν για να παραμείνουν στην Τσάμπιονσιπ. Πάντως, ο Μίκι Ανταμς δεν φαίνεται να το πολυπιστεύει δηλώνοντας μεσοβδόμαδα ότι θεωρεί τον εαυτό του τον κατάλληλο άνθρωπο για να οδηγήσει του χρόνο και πάλι τις «λεπίδες» στην Τσάμπιονσιπ. Στα αγωνιστικά, ο Ανταμς θα περιμένει τρεις παίκτες πριν αποφασίσει για την ενδεκάδα. Πρόκειται για τον μέσο Κουίν, τον επιθετικό Μπογκντάνοβιτς και τον αμυντικό Μάτοκ, οι οποίοι θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας. Πάντως επιστρέφει από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών ο μέσος Γουίλιαμσον. Εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες επιθετικοί Εβανς και Κρέσγουελ.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΛΕΣΤΕΡ

Ρέντινγκ: Η ξέφρενη κούρσα που πραγματοποιεί η Ρέντρινγκ το τελευταίο διάστημα δεν έχει σταματημό και δεν αποκλείεται να την οδηγήσει ακόμα και στην απευθείας άνοδο. Με το 2-0 στην έδρα της Σκάνθορπ μεσοβδόμαδα οι «βασιλικοί» έφτασαν στις επτά σερί νίκες και συνολικά στις οκτώ στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Πρόκειται για την πλέον φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία και αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέστερ θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την άνοδο. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα προετοίμασε την ομάδα του ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ. Μοναδική αξιοσημείωτη απουσία είναι αυτή το καλού επιθετικού Νόελ Χαντ.

Λέστερ: Δύο πόντους που θα της ήταν πολύ χρήσιμη πέταξε η Λέστερ την περασμένη αγωνιστική και με τα ματς να είναι πλέον ελάχιστα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να καλυφθούν τα όποια λάθη. «Εχουμε» πιθανότητες, αλλά ρεαλιστικά πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς» είπε μετά το ματς ο Σβεν Γκόραν Ερικσον εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το εντός έδρας 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας. Ο πλάγιος αμυντικός Κάιλ Νότον (δανεικός από την Τότεναμ) έχασε τα δύο τελευταία ματς, ωστόσο σήμερα έχει σημαντικές πιθανότητες να επιστρέψει. Αν αυτό συμβεί ο Ερικσον θα έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του.

ΧΑΛ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Χαλ: Ζωντανό παραμένει για τη Χαλ το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ. Οι «τίγρεις» την περασμένη αγωνιστική έδειξαν ότι έχουν και τη θέληση και την ποιότητα να φτάσουν στον στόχο τους, αποσπώντας 1-1 στην έδρα της Σουόνσι. Για να έχουν ελπίδες να τα καταφέρουν θα πρέπει όπως τόνισε και ο προπονητής τους, να πάρουν και τα τρία εντός έδρας ματς που τους απομένουν, ξεκινώντας από σήμερα. Ο Νάιτζελ Πίρσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει η έκπληξη και να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο βασικός Βίτο Μανόνε, που απουσιάζει εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού. Πάντως, εκτός εξακολουθεί να βρίσκεται ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός Νικ Μπάρμπι.

Ντονκάστερ: Η απόσταση που έχει από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι τέτοια που δεν την αγχώνει ιδιαίτερα. Εντούτοις, μαθηματικά η Ντονκάστερδεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή και η φόρμα της δεν.. εμπνέει ιδιαίτερα. Οι «ρόβερς» δεν κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς σε κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους και συνολικά μετράνε μόνο μία νίκη στις πρόσφατες 14 αγωνιστικές. Πιθανότητες επιστροφής από τραυματισμό έχει ο αμυντικό Ντουμπουγιά. Από εκεί και πέρα εκτός δράσης παραμένουν ο αμυντικός Μιλς, ο επιθετικός Σαρπ, ο μέσος Γουντς και οι αμυντικοί Τσέιμπερς και Λόκγουντ.