Η Άρσεναλ γύρισε πίσω στο 1966 χάνοντας και στο Λέστερ!

Μπορεί το περασμένο Σαββατοκύριακο η Άρσεναλ να ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας επιθετικής της επίδοση σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, το βράδυ της Τετάρτης (9/5) όμως έβαλε και πάλι το κακό της πρόσωπο, αυτό των εκτός έδρας αναμετρήσεων, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Λέστερ, ξεθάβοντας αρνητικά ρεκόρ χρόνων και δημιουργώντας παράλληλα νέα.



Η Άρσεναλ γύρισε πίσω στο 1966 χάνοντας και στο Λέστερ!

Με την ήττα λοιπόν απέναντι στην ομάδα του Κλοντ Πιέλ, οι κανονιέρηδες έφτασαν τις 7 συνεχόμενες εκτός έδρας, κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 1965-1966, ενώ έφτασε τις 11 συνολικά την φετινή σεζόν, τις περισσότερες που είχε ποτέ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ ( 1992 και μετά) , ισοφαρίζοντας έτσι την ( αρνητική ) επίδοση της περιόδου 1994-1995.

Εάν στα παραπάνω αριθμό προστεθούν και οι δύο εντός έδρας ήττες από τις ομάδες του Μάντσεστερ τότε φτάνουμε τις 13 στο φετινό πρωτάθλημα, αριθμός που ποτέ δεν είχε φτάσει ο Αρσέν Βενγκέρ στα 22 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Με ρεκόρ 3 νικών, 4 ισοπαλιών, και 11 ηττών ( 13 βαθμοί ) μακριά από το «Έμιρειτς» και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον τελευταίο τους αγώνα με την Χάντερσφιλντ, οι «λονδρέζοι» έχουν πραγματοποιήσει την χειρότερη εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών, από το 1981 και μετά. Από τότε δηλαδή που οι ομάδες ξεκίνησαν να κερδίζουν τρεις πόντους ( αντί για δύο ) για κάθε νίκη.

Ακόμη, τα 51 γκολ παθητικό για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς είναι τα περισσότερα που έχει δεχθεί εδώ και 33 χρόνια!

Επιπλέον, οι «αλεπούδες» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη απέναντι στην Άρσεναλ για το πρωτάθλημα, έπειτα από 23 χρόνια (!), ενώ ο Αλσάτος τεχνικός μέχρι χθες, παρέμενε αήττητος στα μεταξύ τους παιχνίδια, με 15 νίκες και 6 ισοπαλίες, ανεξαρτήτου έδρας!

Τέλος, από τις 92 ομάδες των τεσσάρων κατηγοριών της Αγγλίας, η Άρσεναλ παραμένει η μοναδική που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα βαθμό εκτός έδρας μέσα στο 2018!

Μάνος Τσιριμονάκης