Φαβορί ο Ντε Μπρόινε αλλά η αίσθηση μου λέει Σαλάχ!

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του κορυφαίου της χρονιάς στην Αγγλία από τη ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος διακινδυνεύει προγνωστικά και τονίζει πως η πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Σίτι στο Champions League πιθανως άλλαξε τις ισορροπίες.



Φαβορί ο Ντε Μπρόινε αλλά η αίσθηση μου λέει Σαλάχ!

Απόψε θα ξέρουμε ποιον ψήφισαν οι συνάδελφοι του ποδοσφαιριστές ως τον κορυφαίο της σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο και έως πριν ενάμιση μήνα, τα προγνωστικά ήθελαν αναφανδόν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να παίζει χωρίς αντιπάλους.

Ωστόσο πολλά άλλαξαν σε αυτές τις σαράντα μέρες και επειδή η ψηφοφορία σταμάτησε λίγο μετά τα ματς της Λίβερπουλ με τη Σίτι στο Champions League πιστεύω πως θα έχει επηρεαστεί πολύ το «εκλογικό» σώμα από τη πρόκριση των «κόκκινων» του Κλοπ. Ο Σαλάχ είναι η αίσθηση μου πως θα υπερισχύσει επειδή ήταν τόσο καταλυτικός στα δυο ματς της ομάδας του απέναντι στους «πολίτες», σε τέτοιο βαθμό που οι ποδοσφαιριστές θα το μετρήσουν σοβαρά.

Να υπενθυμίσω πως υπάρχει και δεύτερο βραβείο, αυτό που δίνουν οι δημοσιογράφοι εδώ και 70 χρόνια και ξεκίνησε αμέσως μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι πιο παλιό αφού των παικτών ξεκίνησε το 1974 και για πάρα πολλά χρόνια ήταν αυτό που μετρούσε πιο πολύ. Τον Μάιο δίνεται εκείνο και η ψηφοφορία του κλείνει στα τέλη Απριλίου οπότε σίγουρα θα μετρήσουν και άλλα πράγματα.

Διακινδυνεύω λοιπόν για σήμερα να πω ότι νικητής θα είναι ο Μο Σαλάχ ενώ μέχρι και πριν τρεις εβδομάδες θα έβαζα και στοίχημα πως αποκλείεται να είναι άλλος από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε αφού η σεζόν που έχει κάνει ο Βέλγος είναι επική.

Επειδή όμως ψηφίζουν οι ποδοσφαιριστές και πολλές φορές μπαίνει και το στοιχείο της συμπάθειας ή όχι, γενικότερα προς την ομάδα και όχι κατ’ ανάγκην προς τον παίκτη, αυτή την περίοδο ας κρατήσουμε μια πισινή. Στο άλλο βραβείο των αθλητικών συντακτών είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα επικρατήσει ο Σαλάχ αφού η χρονιά του Αιγύπτιου είναι κάτι που ξάφνιασε όλους, έφτιαξε πρωτοσέλιδα και σειρά ρεκόρ, ενώ θα μετρήσει και το γεγονός του πόσο καταλυτικός είναι για την ομάδα του.

Κακά τα ψέματα, χωρίς τον Ντε Μπρόινε η Μάντσεστερ Σίτι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα ήταν εντυπωσιακή ενώ χωρίς τον Σαλάχ η Λίβερπουλ δεν θα είχε φτάσει ποτέ στα ημιτελικά του Champions League και δεν θα ήταν ψηλά στην βαθμολογία! Τόσο απλό όσο ακούγεται!

Απόψε λοιπόν θα ξέρουμε ποιον θεωρούν οι ποδοσφαιριστές το καλύτερο για την σεζόν και ανεξάρτητα του αποτελέσματος νομίζω πως ήταν μια χρονιά όπου είτε ο Βέλγος είτε ο Αιγύπτιος είναι τελικά νικητής, όλοι οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως θα είναι σωστή απόφαση!