Ποιος θα πάρει το «Χρυσό Γάντι» στην Πρέμιερ Λιγκ;

Με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει μπει στην τελική της ευθεία, η κούρσα για τον τερματοφύλακα που θα κερδίσει φέτος το «Χρυσό Γάντι» έχει αποκτήσει φαβορί.



Ποιος θα πάρει το «Χρυσό Γάντι» στην Πρέμιερ Λιγκ;

Το συγκεκριμένο βραβείο ξεκίνησε να δίνεται τη σεζόν 2004/05 στον γκολκίπερ που κρατά στα περισσότερα ματς απαραβίαστη την εστία του.

Στην… pole position για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Με το πρόσφατο 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σουόνσι, ο Ισπανός έφτασε τα 16 clean sheets φέτος και είναι στο +2 από τον Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι και στο +3 από τον Ούγκο Γιορίς της Τότεναμ και τον Τιμπό Κουρτουά της Τσέλσι.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας των «μπλε» είχε κάνει δική του τη συγκεκριμένη διάκριση την περασμένη σεζόν, έχοντας 16 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ στην πορεία της ομάδας του Αντόνιο Κόντε προς την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία.

Ο Ντε Χέα, παρά το γεγονός πως ήταν μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας στην Πρέμιερ Λιγκ τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια, δεν έχει καταφέρει ποτέ να κάνει δικό του το «Χρυσό Γάντι», κάτι το οποίο έχει την ευκαιρία να προσθέσει στο βιογραφικό του φέτος!

Οι Πετρ Τσεχ και Τζο Χαρτ έχουν πάρει… σπίτι τους το «Golden Glove» από τέσσερις φορές, ενώ τρεις κατακτήσεις μετρά ο Πέπε Ρέινα. Τα υπόλοιπα τρία έχουν καταλήξει στους Έντβιντ Φαν Ντε Σαρ, Βόιτσεχ Σέζνι και Τιμπό Κουρτουά.