Η Σίτι το κατάντησε, μια τυπική διαδικασία...

Τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένει να μάθει η Μάντσεστερ Σίτι, αφού το επιβλητικό της πέρασμα με σκορ 4-0 από το «St Jakob-Park» δεν αφήνει περιθώρια... αισιοδοξίας στη Βασιλεία εν όψει της ρεβάνς του «Έτιχαντ». Ιλκάι Γκουντογκάν (14’, 53’), Μπερνάρντο Σίλβα (18’) και Σέργιο Αγουέρο (23’) τα γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.



Η Σίτι το κατάντησε, μια τυπική διαδικασία...

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας νίκη των «πολιτών» σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μόνο απέναντι στη Διναμό Κιέβου (σ.σ. το Φεβρουάριο του 2016 με σκορ 3-1) είχαν καταφέρει η «γαλάζιοι» να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια -εκτός φάσης ομίλων- ευρωπαϊκή… εξόρμηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η σημερινή μάλιστα είναι η μοναδική φορά που η Σίτι επιστρέφει στο Μάντσεστερ χωρίς να έχει δεχτεί γκολ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Βίνσεντ Κομπανί στο τουρνουά μετά από 650 μέρες και τον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου η ήττα με 1-0 στέρησε στο τότε συγκρότημα του Μάνουελ Πελεγκρίνι στη συμμετοχή στον τελικό του 2016 στο «Σαν Σίρο».

Το ματς:

Μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν οι «citizens» να εκδηλώσουν την πρώτη τους επικίνδυνη επίθεση, με την κεφαλιά του Γκουντογκάν να εξουδετερώνεται από τον Βάκλικ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» και αν ο Ομπερλέν τελείωνε με περισσότερη ψυχραιμία το τετ-α-τετ που του παρουσιάστηκε, η έκβαση της αναμέτρησης θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Τέσσερα λεπτά αργότερα (12’) ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οταμέντι, ο οποίος τον ανέτρεψε με το σώμα του εντός μεγάλης περιοχής.

Κάπου εκεί τα ψέματα τελείωσαν… Η δεύτερη κεφαλιά του Γκουντογκάν στο παιχνίδι (14’) έγινε γκολ, αφού ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο οποίος έφτασε τις 19 ασίστ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις. Στο 18ο ο Μπερνάρντο Σίλβα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων με αριστερό βολέ που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ενώ στο 23’ ήταν η σειρά του Αγουέρο να βρει δίχτυα με δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αργεντινός έχει σκοράρει από μια φορά σε όλα τα εκτός έδρας ματς της Σίτι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (4 γκολ).

Το δεύτερο μέρος κύλησε όπως αναμενόταν. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα διατήρησαν με ευκολία τα υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας απέναντι στην ομάδα με τη χειρότερη επίδοση στον συγκεκριμένο τομέα από τους 16 συλλόγους που συνεχίζουν στη διοργάνωση (σ.σ. μέσο όρο 39%). Στο 53ο λεπτό ο Γκουντογκάν ήταν αυτός που πανηγύρισε για δεύτερη φορά στο ματς, ολοκληρώνοντας τη φάση με ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής ενώ στο 74ο λεπτό ο Βάκλικ του στέρησε τη χαρά της επίτευξης ενός χατ-τρικ.  Στα συν για τους νικητές και οι επιστροφές των Σανέ και Νταβίντ Σίλβα, οι οποίοι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τους Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε αντίστοιχα…

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάκλικ, Λακρουά, Τζάκα, Σούτσι, Λανγκ, Φράι, Σερέι Ντιέ, Ριμπέρος, Ελιονούσι (85’ Μπούα), Στέκερ (71’ Ατζέτι), Ομπερλέν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (63’ Ντ. Σίλβα), Στέρλινγκ (57’ Σανέ), Μπ. Σίλβα, Αγουέρο (85’ Ντανίλο)

Οι σκόρερ:

Γκουντογκάν 14’, 53’, Μπ. Σίλβα 18’, Αγουέρο 23’

Διαιτητής:

Γιόνας Έρικσον (Σουηδός)

Η ρεβάνς:

07.03.2018  

Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία (Έτιχαντ-Μάντσεστερ)