Έχασε ρεκόρ 70 ετών για... 38 άτομα!

Η Τότεναμ κατέγραψε ακόμα ένα ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μετά και το νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ, ωστόσο, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το κορυφαίο στατιστικό στοιχείο των τελευταίων 70 ετών όσον αφορά στην παρουσία οπαδών στις εξέδρες...  



Έχασε ρεκόρ 70 ετών για... 38 άτομα!

Η επίσημη Τότεναμ δημοσιοποίησε τον αριθμό 83.222 αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στο «Γουέμπλεϊ», το μεσημέρι του Σαββάτου, στη νίκη (1-0) επί της Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Ο Χάρι Κέιν σκόραρε για 7η φορά στις 7 «μονομαχίες» στις οποίες έχει συμμετοχή κόντρα στους «κανονιέρηδες» κι έφτασε συνολικά στα 101 τέρματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με θρίαμβο για την ομάδα του Ποκετίνο αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν πιο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί στον καταιγισμό ευκαιριών που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο, το παρακολούθησε δια ζώσης, κοινό 83.222 ατόμων.

Αυτός ο αριθμός είναι ο κορυφαίος σε ό,τι αφορά στην Πρέμιερ Λιγκ και δεύτερος καλύτερος από το 1948!

Τότε, 70 χρόνια νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κοντραριστεί με την Άρσεναλ στο Maine Road, την 17η Ιανουαρίου και τη μεταξύ τους ισοπαλία με σκορ 1-1 είχαν παρακολουθήσει στο γήπεδο 83.260 οπαδοί.

Για... 38 άτομα, η Τότεναμ του 2018 απέτυχε να καταγράψει ένα υπέρλαμπρο ρεκόρ, αν και η πιο ιστορική προσέλευση κόσμου είναι ένα στοιχείο που ανήκει μεν στο Maine Road, αλλά σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Στόουκ.

Οι «πολίτες» είχαν επικρατήσει 1-0 των «πότερς» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, μπροστά σε 84.569 ανθρώπους...