Ο Σάντσες μπορεί να γίνει ο Καντονά του 2018 για τη Γιουνάιτεντ!

Η μετακίνηση του Αλέξις Σάντσες  ολοκληρώνεται και ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος πιστεύει πως ο Χιλιανός μπορεί να αποδειχτεί για τη Γιουνάιτεντ τόσο καταλυτικός όσο υπήρξε ο Ερικ Καντονά 25 χρόνια ακριβώς πριν! 



Ο Σάντσες μπορεί να γίνει ο Καντονά του 2018 για τη Γιουνάιτεντ!

Τον Δεκέμβριο του 1992 μόλις για 1 εκατομμύριο λίρες ο Φέργκιουσον κατόρθωσε να κάνει την «αρπαγή του αιώνα»  από την πρωταθλήτρια Λιντς παίρνοντας τον Ερικ Καντονά ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε πετύχει σημαντικά γκολ στην πορεία των «παγωνιών» προς τον τρίτο (και τελευταίο μέχρι σήμερα) τίτλο πρωταθλητή στην ιστορία τους! 

Ο Καντονά άλλαξε όχι μόνο την σύγχρονη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ολόκληρου του αγγλικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε τόσο μεγάλος καταλύτης στην αλλαγή νοοτροπίας μίας ομάδας που είχε να πάρει 26 χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή, μεταβάλλοντας την σε μία μηχανή τίτλων! Όσο καθοριστικός υπήρξε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο να γίνει δυνάστης η Γιουνάιτεντ άλλο τόσο ήταν ο Γάλλος και αυτό όχι γιατί υπήρχε μόνο στο γήπεδο ως ηγέτης αλλά κυρίως έξω από αυτό και ιδίως  στα αποδυτήρια! Η επιρροή του σε όλα τα πιο νέα παιδιά που διέθετε, με πολύ ταλέντο, εκείνη την εποχή η Γιουνάιτεντ, αποδείχτηκε το κλειδί για την κυριαρχία της τα επόμενα χρόνια.

Από το 2013 οπότε και αποχώρησε ο σερ Άλεξ, η  Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να μπει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Αν αναλογιστεί κανείς πως από το 1992 μέχρι το 2013 ήταν πάντα στην πρώτη τριάδα, αντιλαμβάνεται κάποιος το πόσο έχει δυσκολέψει τη ζωή της το γεγονός της αποχώρησης του κορυφαίου μάνατζερ που έχει γνωρίσει  ποτέ η αγγλική λίγκα. 

Ο ερχομός του Αλέξις , φέρνει κάτι που είναι εμφανές  ότι  της λείπει, προσωπικότητα κάποιου γεννημένου νικητή! Αυτό που πέρσι της έδινε σε αρκετές περιπτώσεις ο Ζλάταν, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και δεν μπορούσε πια να είναι απόλυτα καθοριστικός!

Ο Χιλιανός δίνει με την εκρηκτικότητα του και το ταμπεραμέντο του μια ταχύτητα παραπάνω στην επίθεση και ίσως απελευθερώσει τον Λουκάκου ο οποίος εγκλωβίζεται σε ατέλειωτες μάχες με τους  αμυντικούς χωρίς βοήθειες πολλές φορές! Παρατηρώντας κάποιος  το παιχνίδι του, έχει γκολ αλλά και ασίστ και είναι ο μοναδικός άλλος επιθετικός πλην Αγουέρο που μπορεί να κάνει φάση από το πουθενά παίρνοντας τη μπάλα από το κέντρο με πλάτη! Αυτή είναι μία παράμετρος  που αρκετοί την παραβλέπουν ωστόσο σε τόσο υψηλό επίπεδο πολλές φορές μπορεί να κάνει και τη διαφορά!

Πιστεύω λοιπόν πως όπως ο Καντονά πριν 25 χρόνια έτσι και τώρα Αλέξης μπορεί να πάει την Γιουνάιτεντ ένα επίπεδο παραπάνω. Φέτος δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά, λόγω της Σίτι, αλλά τον επόμενο χρόνο έχει τη δυνατότητα να είναι αυτός που θα την οδηγήσει στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια! Όσο για τα λεφτά που θα κοστίσει, αυτά τα 160 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν πολύ εύκολα να αποσβεστούν απλώς και μόνο με ένα πρωτάθλημα! Για την Γιουνάιτεντ αυτά τα λεφτά δεν είναι ποτέ πρόβλημα!