Ο Ντε Μπρόινε συνεχίζει να δίνει «δώρα»!

Αήττητη, «σπασμένα» ρεκόρ, εντυπωσιακά στατιστικά και πρώτη με 15 βαθμούς διαφορά. Το φαινόμενο Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει τρένο ασταμάτητο, έχοντας ακόμη μία αξιέπαινη πρωτιά στην κατοχή του. Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις ποδοσφαιριστές έχουν κατακλύσει την κορυφαία τριάδα στην κατηγορία με τις περισσότερες ασσιστ στην Πρέμιερ Λιγκ.  



Ο Ντε Μπρόινε συνεχίζει να δίνει «δώρα»!

Το ποδόσφαιρο λένε δεν είναι νούμερα, αλλά στην περίπτωση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, οι αριθμοί «μιλούν», κάνοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να... παραμιλά. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο κορυφαίος ασσίστμαν του αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας τροφοδοτήσει 9 φορές τους συμπαίκτες του και την μπάλα να έχει καταλήξει στα δίχτυα. Τελευταίο από αυτά στο ματς με τη Νιούκαστλ βρισκοντας τον Στέρλινγκ για το μοναδικό γκολ της συναντησης.

Ο Βέλγος έχει καταφέρει να εδραιωθεί για τα καλά στο παγκόσμιο στερέωμα, μετά την επιστροφή του στην Αγγλία την τελευταία διετία, κάνοντας τη μοιρασιά των ασσίστ  να μοιάζει... παιχνιδάκι. Στη δεύτερη θέση είναι ακόμη δύο παίκτες των «πολιτών», με τους Νταβίντ Σίλβα και Λιρόι Σανέ να έχουν από 8, «εκτοξεύοντας» τις στατιστικές επιτυχίες του συλλόγου. Πρωτος, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο Ντελε Αλι και μετά η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Αθπιλικουετα, αφού ο Βάσκος μπακ της Τσέλσι έχει δημιουργήσει έξι γκολ για τους συμπαίκτες του φέτος! 

Η... χαμένη στον ορίζοντα Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω της, τους όποιους διεκδικητές υπήρχαν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, δείχνει σα μια καλοκουρδισμένη μηχανή χωρίς φρένα. Η κατηγορία των ασσιστ, με 3 παίκτες της να βρίσκονται στην κορυφή, απλά «σφραγίζουν» και τυπικά την μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στην Αγγλία.

Έλενα Χαριτάκη