Το τελευταίο ραντεβού της Τσέλσι με τη Μπάρτσα (video)

Δέκα φορές έχουν συναντηθεί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, με τις «μάχες» τους να έχουν τα… πάντα και την τελευταία από αυτές να ξυπνά μόνο ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους των «μπλε».



Το τελευταίο ραντεβού της Τσέλσι με τη Μπάρτσα (video)

Απρίλιος 2012 και οι δύο ομάδες ανταμώνουν ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο βρίσκεται στον πάγκο της Τσέλσι και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι πόνταραν τα λεφτά τους σε κάτι άλλο και όχι στην πρόκριση των Άγγλων.

Πρώτο ματς στο Λονδίνο και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Με το γκολ του Ιβοριανού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κατακτούν τη νίκη (1-0) και αυξάνουν τις πιθανότητές τους να πετάξουν εκτός τους «μπλαουγκράνα».

Δεύτερο ματς στη Βαρκελώνη. Η «Μπάρτσα» του Γκουαρντιόλα ξεκινά αποφασισμένη να τα φέρει όλα… τούμπα και με τα γκολ των Μπουσκέτς και Ινιέστα (35’ και 43’) έχει στα χέρια της σκορ πρόκρισης, ενώ o Τέρι είναι εκτός ματς με κόκκινη κάρτα από το 37’. Ο Ραμίρες πάντως στα χασομέρια του πρώτου μέρους γέρνει εκ νέου τη πλάστιγγα προς την πλευρά της Τσέλσι.

Το σενάριο στο δεύτερο μέρος αναμενόμενο, με τους Καταλανούς να ψάχνουν το γκολ που θα τους έστελνε στο Μόναχο. Προσπάθησαν πολύ, ο Μέσι αστόχησε από τα 11 βήματα και τελικά όχι απλά δεν το βρήκαν, αλλά στο φινάλε είδαν τον Τόρες να φεύγει μόνος του και να γράφει το τελικό 2-2, σε μια φάση που δεν υπάρχει κανένας φίλος των «μπλε» που θα ξεχάσει ποτέ…

Όπως φυσικά και το τι συνέβη στον τελικό του Μονάχου…