Ο Σουάρες; Ο Τόρες; Όχι, είναι ο Σαλάχ!

Ο Μο Σαλάχ συνεχίζει να σκοράρει και εξελίσσεται στον πιο καθοριστικό παίκτη για τη Λίβερπουλ περισσότερο από τον Σουάρες ή τον Τόρες στο ξεκίνημά τους στο Άνφιλντ. Το υποστηρίζουν τα στατιστικά και το εξηγεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Σουάρες; Ο Τόρες; Όχι, είναι ο Σαλάχ!
Πέρασε από το αγγλικό πρωτάθλημα και πριν από τρία χρόνια, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει να είναι ένας άλλος άνθρωπος. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ συμπλήρωσε  14 συμμετοχές με την φανέλα της Λίβερπουλ όσες συνολικά είχε και με αυτήν της Τσέλσι το 2014 αλλά η ομοιότητα τελειώνει κάπου εδώ! Ποιες είναι όμως οι διαφορές ανάμεσα στις δύο παρουσιες του στην Πρέμιερ Λιγκ; 

Ο 25χρονος επιθετικός μέχρι τώρα έχει  βρει δίχτυα 12 φορές σε 14 εμφανίσεις με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ η οποια φαίνεται πως βρήκε τον παίκτη που χρειαζόταν έτσι ώστε να αποκτήσει μία πολύ αποτελεσματική επιθετική γραμμή Αντιθέτως η μεταγραφή του Αιγύπτιου στην Τσέλσι, από την Βασιλεία τότε που προτίμησε να πάει στο Λονδίνο αντί για το Άνφιλντ δεν είχε παρόμοια αποτελέσματα. Έτσι ο Μουρίνιο που ηταν ο προπονητης στους Λονδρέζους αποφασισε να τον στείλει ως δανεικό στη Φιορεντινα έναν χρόνο αργότερα. Αν και συμπλήρωσε 13 εμφανίσεις και με την φανέλα των μπλε, εκεί σκόραρε μόλις δυο φορές και  ο ρόλος του δεν ήταν τόσο απαραίτητος όσο είναι τώρα στη Λίβερπουλ καθώς οι συμπαίκτες του είχαν μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνον με αποτέλεσμα να τον ¨σκεπάζουν¨ αγωνιστικά . Τώρα έχει γυρίσει ενας αλκος ανθρωπος στην Αγγλία, μετά το πέρασμα του και από την Ρομα. Σας έγραφα σε αυτήν την στήλη το καλοκαίρι, πως ο Σαλάχ είναι κομμένος και ραμμένος για τον τρόπο παιχνιδιού της Λίβερπουλ του Κλοπ! Ομολογώ όμως πως τέτοιο ξεκίνημα δεν το περίμενα και  ξεπερνάει οποιαδήποτε προσδοκία! 

Ενώ λοιπόν με τα στατιστικά του στην Ρόμα φαινόταν πως δεν είναι επιδόσεις ακραίου επιθετικού αλλα σέντερ φορ αυτες που είχε στη Serie A πιστεύω πως κανείς δεν περίμενε ότι μέσα στο γήπεδο θα βγάζει τέτοια αυτοπεποίθηση! Δεν διστάζει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ κάνοντας ο ίδιος το τελευταίο σουτ και αυτό δικαιολογείται με τα 53 σουτ ή κεφαλιές συνολικά που έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής . Τα χρόνια απουσίας του από το Πρωτάθλημα Αγγλίας τον έκαναν να ωριμάσει ποδοσφαιρικά και να επιστρέψει ως καλύτερος , με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα . 

Αυτό που εντυπωσιάζει επίσης, σχετικά με το ξεκίνημα του στην Λίβερπουλ, είναι το πόσο πιο αποτελεσματικός είναι σε αυτά τα πρώτα 20 παιχνίδια με την κόκκινη φανέλα από την υπήρξαν στο ξεκίνημα τους δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες της τελευταίας δεκαετίας: ο Φερναντο Τόρες που είχε σκοράρει 12 φορες και ο Λουις Σουάρες που είχε βρει δίχτυα μολις σε 7 περιπτώσεις! Αντίθετα τα 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις του Αιγύπτιου τον φέρνουν μαζί με τον Ρόμπι Φάουλερ στην κορυφή των πιο παραγωγικών παικτών στην ιστορία των ρεντς μετά τα πρώτα 20 ματς στην πρώτη ομάδα! Δεν το λες και λίγο!