«Τέσσερα ματς μακριά από τον τίτλο»: «Ζορίστηκε» η Σίτι, αλλά έφυγε με τρεις βαθμούς από τη Νότιγχαμ! (vids)

Ο Κρις Γουντ τα… έχανε, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ξανά ο «μαέστρος» της Μάντσεστερ Σίτι και οι «πολίτες» πανηγύρισαν ένα σημαντικό «διπλό» στο «Σίτι Γκράουντ», κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πέμπτο γκολ του Γκνάρντιολ σε όλες τις διοργανώσεις, επιστροφή του Χάαλαντ στους… πανηγυρισμούς. Στο -1 από την Άρσεναλ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που έχει φυσικά παιχνίδι λιγότερο!



«Τέσσερα ματς μακριά από τον τίτλο»: «Ζορίστηκε» η Σίτι, αλλά έφυγε με τρεις βαθμούς από τη Νότιγχαμ! (vids)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην έπεισε ιδιαίτερα με την εμφάνισή της απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως οι «πολίτες» επικράτησαν με 2-0 και απέχουν μόλις έναν βαθμό από την Άρσεναλ, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Χρειάστηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, μερικές σημαντικές ευκαιρίες του Κρις Γουντ και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, στην 35η αγωνιστική της Premier League.

Το σκορ άνοιξε ο Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 32ο λεπτό. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εκτέλεσε άψογα ένα κόρνερ και ο Κροάτης μπακ πήρε την κεφαλιά, για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ακολούθησαν δύο σπουδαίες στιγμές της Φόρεστ με τον Κρις Γουντ. Βρέθηκε δις σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ούτε στο 38’, ούτε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας, η Σίτι δεν αγχώθηκε, γνώριζε πως οι «κόκκινοι» θα αναγκαστούν να πιέσουν. Και υπό αυτή τη συνθήκη ακριβώς, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε στην επιστροφή του, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μοίρασε και δεύτερη ασίστ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε!

Πλέον, εκκρεμούν τέσσερις αναμετρήσεις για τη Μάντσεστερ Σίτι. Με το απόλυτο κατακτά τον τίτλο. Δίχως αυτό, αν η Άρσεναλ συγκεντρώσει εννέα βαθμούς, θα καταλήξει στη 2η θέση και χωρίς πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά τα τρία συνεχόμενα!

Δημήτρης Μανάκος