Η συμβολή του Μανέ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ

Ο αποκλεισμός του Σαντιό Μανέ με τρεις αγωνιστικές, για την επικίνδυνη κλωτσιά στο πρόσωπο του Έντερσον, στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ, μοιάζει πως είναι ικανή να επηρεάσει την πορεία των «κόκκινων», καθώς οι αριθμοί δείχνουν πως αυτή εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από το παιχνίδι του 25χρονου. 



Η συμβολή του Μανέ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, είναι το πρώτο όνομα στην γραμμή κρούσης των «κόκκινων», καθώς η παρουσία του στο παιχνίδι, αλλά και πολλά τέρματα που έχει πετύχει, έχουν αποβεί καθοριστικά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που καλείται να αναθεωρήσει τα πλάνα του για τις προσεχείς αναμετρήσεις.

Όμως τι επίδραση έχει η συμμετοχή η όχι του Σάντιο Μανέ στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ; Το England365.gr, αναλύει παρακάτω.

Έχοντας πετύχει ο διεθνής με την Σενεγάλη στράικερ 16 τέρματα σε 34 συμμετοχές, με τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού της Αγγλίας, η συνεισφορά του σε αυτή είναι πολύτιμη καθώς δεν είναι λίγες φορές, που έχουν προέλθει νίκες από τα δικά του πόδια, ενώ το ποδόσφαιρο της ομάδας του γίνεται πιο παραγωγικό, όταν ο Μανέ παίζει βασικός.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κλοπ, όταν παίζει με τον Σενεγαλέζο στο βασικό σχήμα έχει κερδίσει το 63,3% των παιχνιδιών της, ενώ όταν στερείται ο Γερμανός τεχνικός των υπηρεσιών του παίκτη, μόνο το 41,7% εξ’ αυτών. Επίσης όσον αφορά το δημιουργικό κομμμάτι, η Λίβερπουλ με την παρουσία του σκοράρει 2,3 γκολ ανά αγώνα με αυτόν, ενώ με την απουσία του, μόνο 1,5 τέρμα ανά ματς.

Γίνεται κατανοητό, πως η συμβολή του 25χρονου επιθετικού είναι πολύτιμη για το παιχνίδι των «κόκκινων» του Μέρσεϊσάιντ και ο Γερμανός τεχνικός καλείται να αναθεωρήσει τα στρατηγικά του πλάνα, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέες βαθμολογικές απώλειες.