Πως ο Μουρίνιο δείχνει τον δρόμο σε Άρσεναλ και Έβερτον!

Παραδοσιακά οι αγγλικές ομάδες βλέπουν την παρουσία τους στο Europa League ως ενόχληση και όχι ως μία καλή ευκαιρία για διάκριση! Αλλά για την Άρσεναλ και την Έβερτον ειλικρινά πιστεύω πως φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία αν σνομπάρουν τη διοργάνωση... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Πως ο Μουρίνιο δείχνει τον δρόμο σε Άρσεναλ και Έβερτον!

Οδηγός για τις αγγλικές ομάδες φέτος πρέπει να είναι το πως αντιμετώπισε αυτό το τρόπαιο όλη την περσινή περίοδο, ο Ζοσέ Μουρίνιο! Για την ακρίβεια, πρέπει να είναι μπούσουλας. Ο Πορτογάλος τεχνικός που άλλωστε χάρη σε  αυτό το κύπελλο, όταν ακόμα λεγόταν ΟΥΕΦΑ έγινε γνωστός σε όλους με την Πόρτο το 2003, είδε από τη πρώτη στιγμή την ευκαιρία να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο! Μπορεί να έχασε την πρώτη αγωνιστική, ένα χρόνο πριν από  τη Φέγενορντ, αλλά σύντομα κατάλαβε πως ήταν εφικτό να ξεκουράσει παίκτες χωρίς να αδυνατίζει την δυναμική της ενδεκάδας. Και από την ώρα που μία ομάδα, όπως η Γιουνάιτεντ, μπήκε στα νοκ- άουτ ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε μακριά, με τη λογική που αντιμετώπισε ο Μουρίνιο τα παιχνίδια.

Το ίδιο είχε κάνει και ο Κλοπ με την Λίβερπουλ την προηγούμενη χρονιά, ξε αντίθεση με τον προκάτοχό του, τον Ρότζερς που...  ξίνιζε με την προοπτική της κούρασης των παικτών! Ο Γερμανός τεχνικός οδήγησε την ομάδα του μέχρι τον τελικό της Βασιλείας, πριν λυγίσει απέναντι σε μία ανώτερη αντίπαλο που ήταν η  Σεβίλλη. 

Ο Μουρίνιο αντίθετα κατάφερε να το κερδίσει πετυχαίνοντας και με αυτό τον  τρόπο να μπει από την... πίσω πόρτα στο Champions League. Αυτό ήταν άλλωστε προτεραιότητα της Γιουνάιτεντ και η έκτη θέση στο πρωτάθλημα ξεχάστηκε! 

Μπορεί λοιπόν στην Άρσεναλ να είναι συνηθισμένοι τόσα χρόνια στο να παίζουν στο Champions League, ωστόσο θα είναι μεγάλο λάθος να σνομπάρουν μία διοργάνωση που έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν και να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή ανεξαρτήτως του αν τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, στην κορυφαία διοργάνωση και πάλι! 

Και αν αυτό ισχύει μία φορά για την Άρσεναλ, για την Έβερτον είναι στο πολλαπλάσιο! Γιατί τουλάχιστον Λονδρέζοι έχουν πάρει και τρία κύπελλα Αγγλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αντίθετα οι τόφις αγνοούν οποιονδήποτε τίτλο από το 1995! 

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως σε μια καλή σεζόν, η Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να τερματίσει και πάλι στην πρώτη τετράδα, ενώ για την Έβερτον ακόμα και η πρώτη εξάδα είναι δύσκολος στόχος! 

Συνεπώς αρχής γενομένης από σήμερα, η Άρσεναλ με όποιες απουσίες έχει οφείλει να νικήσει την Κολωνία και η Έβερτον υποχρεούται να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα. Ο Μουρίνιο τους έδειξε το δρόμο και ο Βενγκέρ με τον Κούμαν οφείλουν να τον ακολουθήσουν!