Αυτή η ομάδα αξίζει!

Η Βόρειος Ιρλανδία πήρε τεράστια νίκη απέναντι στην Τσεχία στο Μπέλφαστ, επικρατώντας με σκορ 2-0, έφτασε τους 19 βαθμούς, κλείδωσε τη δεύτερη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018 και έδειξε πως αξίζει να βρίσκεται στα πλέι-οφ! Πέμπτη διαδοχική νίκη και επέκταση του ρεκόρ από την ομάδα του Μάικλ Ο'Νιλ.  



Αυτή η ομάδα αξίζει!

Η νύχτα εξελισσόταν μαγικά για τους οπαδούς της Βορείου Ιρλανδίας, αφού, ακόμα κι αν το 2-0 είχε διαμορφωθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν τέτοια η αποτελεσματικότητα των παικτών του Μάικλ Ο'Νιλ που το «Windsor Park» σειόταν από τους πανηγυρισμούς, με τον κόσμο να δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα! Από κεφαλιά του Τζόνι Έβανς στο 28ο λεπτό, μόλις λίγες μέρες μετά τα σενάρια περί σπουδαίας μεταγραφής του στη Μάντσεστερ Σίτι, η Βόρειος Ιρλανδία προηγήθηκε, για να έρθει και το 2-0 από τον Μπραντ που με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έδωσε αβαντάζ νίκης στην εθνική ομάδα της χώρας του!

Ασφάλεια μεν, ανάγκη για προσπάθεια, δε, είχε το δεύτερο μέρος για τους παίκτες του Ο'Νιλ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μεγάλη νίκη και να συνεχίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με το πέμπτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα. Ήταν λογικό και αναμενόμενο οι Τσέχοι να μην... παραδώσουν τα όπλα στην επανάληψη, έκαναν δύσκολη τη ζωή των Βορειοϊρλανδών, ταλαιπώρησαν περισσότερο την άμυνα και προκάλεσαν ανησυχία στους γηπεδούχους, όμως παράλληλα, άνοιγαν και χώροι στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Παρ' όλα αυτά, η κόπωση των Βορειοϊρλανδών, τους έκανε να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και επικεντρώθηκαν στη διατήρηση αυτού του 2-0.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Γερμανία 24

2.Βόρειος Ιρλανδία 19

3.Αζερμπαϊτζάν 10

4.Τσεχία 9

5.Νορβηγία

6.Σαν Μαρίνο 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόρειος Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, ΜακΛάφλιν, Χιουζ, Τζ.Έβανς, Μπραντ, Νόργουντ, Μαγκένις (84' Φέργκιουσον), Ντέιβις, Κ.Έβανς, Ντάλας (74' Λάφερτι), Γουόσινγκτον (58' Χόντσον)

Τσεχία: Βάτσλικ, Κάλας, Σούτσι, Νόβακ (66' Ντόκαλ), Γκέμπρε Σελασιέ, Νταρίντα, Σούτσεκ, Μπόριλ, Κρέιτσι (55' Κλίμεντ), Κρμέντσικ, Γιάνκτο (55' Χουσμπάουερ)