Μόνο οι δυο τους ξέρουν τι έχει συμβεί...

Το ειρωνικό γέλιο του Αντόνιο Κόντε όταν ρωτήθηκε για τον Ντιέγκο Κόστα φανερώνει πως πλέον αυτό το χάσμα δεν μπορεί με τίποτα να γεφυρωθεί. «Ανήκει στο παρελθόν» είπε ο Ιταλός για τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο, μόνο οι δυο τους τελικά γνωρίζουν τι έχει συμβεί μεταξύ τους...  



Μόνο οι δυο τους ξέρουν τι έχει συμβεί...

Μέσα στη σεζόν, είχαν τις κόντρες τους.

Ο Κόντε δήλωνε ενοχλημένος από το γεγονός πως ο Κόστα δεν διέψευδε και δεν ξεκαθάριζε την κατάσταση γύρω από τις φήμες που ήθελαν τον Ισπανό επιθετικό να έχει επαφές με κινεζικούς συλλόγους, έχοντας γίνει αποδέκτης τρομερά συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς από την Άπω Ανατολή.

Ο Ντιέγκο Κόστα συνέχισε ν' αγωνίζεται και να σκοράρει, να κάνει τις γνωστές κινήσεις για τα... παπαγαλάκια απευθυνόμενος προς τον κόσμο μετά τα γκολ του, δείχνοντας πως εκείνος δεν ασχολείται με όσα γράφονται και λέγονται, ωστόσο, πολλά μπορεί να συνέβαιναν στο παρασκήνιο.

Ακόμα και στην εξασφάλιση του τίτλου στο «Χόθορνς», μετά το 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ την 36η αγωνιστική της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, ο παίκτης μαζί με τον Κόντε γιόρταζαν και έκαναν σαν παιδιά, όπως μπορεί να θυμηθεί κανείς με το... ντου του Κόστα στην αίθουσα Τύπου παρέα με τον πυροσβεστήρα για να πάρει τον προπονητή του!

Έκτοτε, το μήνυμα στο κινητό, η διάψευση από την Τσέλσι, ο ισχυρισμός του ποδοσφαιριστή που αρνείται να σβήσει το μήνυμα που έλαβε και θα το κρατήσει για να θυμάται, οι κατηγορίες προς τη διοίκηση της Τσέλσι για συμπεριφορά που θα ταίριαζε σε... εγκληματία, μέχρι και το ειρωνικό γέλιο του Αντόνιο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη νέα τοποθέτηση του πολιτογραφημένου Ισπανού φορ.

«Όλοι στην ομάδα ξέρουν τι έχει συμβεί... Μου φαίνεται αστείο όλο αυτό, όπως αστεία μου φαίνεται και η συνέντευξη...» δήλωσε ο Κόντε παραμονές του ντέρμπι με την Τότεναμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Όλες αυτές οι αγκαλιές και οι πανηγυρισμοί μετά από κάθε θετικό αποτέλεσμα, έγιναν.. πόλεμος άνευ προηγουμένου. Όλες αυτές οι ωραίες στιγμές που συνόδευσαν τους «μπλε» μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου τον Μάιο του 2017, έγιναν από έναν προπονητή... απόμακρο και κακό στην ανθρώπινη διαχείριση των ποδοσφαιριστών.

Ή τουλάχιστον έτσι δήλωσε ο Ντιέγκο Κόστα. Ο οποίος σύμφωνα με τον Κόντε, ξέρει πολύ καλά όλα όσα έχουν συμβεί και φαίνονται αστεία τα περί «συμπεριφοράς που ταιριάζει σε εγκληματία» από την ομάδα. Ο Ισπανός, μίλησε μια φορά ανοιχτά και είπε την εκδοχή του.

Από τον σύλλογο δεν σχολιάζουν. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο πλευρές ξέρουν πολύ καλά γιατί έφτασαν σε αυτό το σημείο ώστε ο παίκτης που λάτρεψαν οι οπαδοί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ν' αποτελεί ήδη παρελθόν...