Το παρελθόν δείχνει… Τσέλσι

Την προϊστορία με το μέρος της θα έχει η Τσέλσι στον σημερινό (6/8) τελικό του «Community Shield», προσπαθώντας να εκδικηθεί την Άρσεναλ για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.



Το παρελθόν δείχνει… Τσέλσι

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπορεί να επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση με σκορ 3-0 αυτής του Αρσέν Βενγκέρ τον προηγούμενο μήνα στη Σαγκάη, η κατάκτηση του FA Cup ωστόσο από τους «κανονιέρηδες» τον περασμένο Μάιο (σ.σ. με σκορ 2-1) στοίχησε στους πρωταθλητές Αγγλίας έναν ιδανικό επίλογο μιας σεζόν που θα υπογραφόταν με την κατάκτηση του «νταμπλ» στο Νησί.

Η θέληση των «μπλε» για νίκη γοήτρου στη σημερινή μάχη λοιπόν έχει ως σύμμαχο μια στατιστική απεικόνιση που ευνοεί ιδιαίτερα τους πρωταθλητές Αγγλίας. Τι ακριβώς λέει αυτή η παράδοση; Ότι από το έτος 1908 και τη σύσταση του «Community Shield» έως και σήμερα, ποτέ η κυπελλούχος ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει το... αγγλικό Σούπερ Καπ αντιμετωπίζοντας τον αντίπαλο που κέρδισε τον τελικό του Κυπέλλου.

Τέτοιου είδους ζευγαρώματα έχουν κατά το παρελθόν προκύψει έξι φορές, με νικητές σε όλες τις περιπτώσεις τους πρωταθλητές Αγγλίας και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η Άρσεναλ «πικράνει» για άλλη μια φορά την Τσέλσι διακόπτοντας το συγκεκριμένο σερί ή αν το συγκεκριμένο έργο «γράψει» το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ» το έβδομο επεισόδιο.