Όταν το χρυσό γίνεται... κάρβουνο!

Μία μεταγραφή, όσα χρήματα κι αν έχει κοστίσει, δεν εγγυάται την επιτυχία. Το england365.gr καταγράφει τις περιπτώσεις πέντε ποδοσφαιριστών που ενώ αποκτήθηκαν έναντι εκατομμυρίων, κατέληξαν να παραχωρούνται δανεικοί!



Όταν το χρυσό γίνεται... κάρβουνο!

Πόσοι παίκτες πήγαν... μετά βαΐων και κλάδων σε ομάδες, οι οποίες «έσκασαν» πάμπολλα χρήματα για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες τους και εν τέλει κατέληξαν να αποχωρήσουν... νύχτα; Σίγουρα αρκετοί.

Όσο ανεβαίνει το εκάστοτε ποσό μίας μεταγραφής, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, ωστόσο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα «αστέρες» που κόστισαν πολλά, να προσφέρουν λίγα και να παραχωρηθούν ως δανεικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο ονόματα στη σχετική «πεντάδα» προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

 

 

#5 Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ) – 35 εκ. λίρες (Δανεικός σε Γουέστ Χαμ)

Έγινε ο πιο ακριβός Βρετανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε έναντι 35 εκ. λιρών ως «αντί-Τόρες», ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παραχωρήθηκε μετά από 1,5 χρόνο στη Γουέστ Χαμ, η οποία μετά απόμία σεζόν τον αγόρασε για 15 εκ. λίρες.

#4 Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι) – 50 εκ. λίρες (Δανεικός σε Μίλαν-Ατλετικο Μαδρίτης)

Ήρθε στην Τσέλσι από τη Λίβερπουλ έναντι 50 εκ. λιρών, με την ελπίδα ότι θα... θυμηθεί να σκοράρει. Μεταγραφή που θα ήθελε να ξεχάσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Μετά από 3,5 χρόνια, οι «μπλε» κατάλαβαν ότι δεν είναι αυτό που περίμεναν, με αποτέλεσμα να τον στείλουν δανεικό αρχικά στη Μίλαν για 6 μήνες και εν συνεχεία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν αυτή τον αποκτήσει ως ελεύθερο.

#3 Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό) – 52,5 εκ. λίρες (Δανεικός σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι)

Ιδιάζουσα περίπτωση μιας και μετά τα 52,5 εκ. λίρες που ξόδεψε η Μονακό, στον πρώτο χρόνο υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό, δίχως να επιστρέψει όπως τον γνώριζαν όλοι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Παραχωρήθηκε δανεικός σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, όντας η «σκιά» του εαυτού του. Επέστρεψε στη Μονακό, δείχνοντας και πάλι γιατί αρκετοί τον έβαζαν πριν κάποια χρόνια στο «κλαμπ» μαζί με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

#2 Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – 57 εκ. λίρες (Δανεικός σε Μίλαν)

Η Μπαρτσελόνα έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έναντι του ποσού των 57 εκ. λιρών. Μετά από μόλις μία σεζόν, δόθηκε δανεικός στη Μίλαν, σκοράροντας 21 γκολ σε 41 ματς, βοηθώντας τους «ροσονέρι» να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Σέριε Α. Οι Μιλανέζοι τον κράτησαν, αγοράζοντάς τον για 20 εκ. λίρες από τους «μπλαουγκράνα».

#1 Χάμες Ροντρίγκες – 65 εκ. λίρες (Δανεικός σε Μπάγερν Μονάχου)

Τα «πρωτεία» στη σχετική λίστα διατηρεί ο Χάμες Ροντρίγκες. Η Ρεάλ έκανε το «μπαμ» το 2014, κατακτώντας τον παίκτη-αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, Χάμες Ροντρίγκες. Στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ποτέ δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο, ενώ δεν βρέθηκε στα βασικά πλάνα κανενός εκ των προπονητών που έκατσαν στον πάγκο της «Βασίλισσας». Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ο διετής δανεισμός του στη Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα έχει οψιόν αγοράς μετά το τέλος αυτού.