Οι... εφιάλτες της Άρσεναλ με το νέο πρόγραμμα

Ο Βενγκέρ παρέμεινε. Υποσχέθηκε τίτλο. Το ξέρει πολύ καλά μέσα του. Το περιμένει ο κόσμος προτού... τον βγάλει ξανά στη σέντρα. Η ανακοίνωση του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος, όμως, του έβαλε από νωρίς τα δύσκολα. Ίσως, όμως, να τον προετοιμάσει για τη διαφορετική διαχείριση.  



Οι... εφιάλτες της Άρσεναλ με το νέο πρόγραμμα

Οι «κανονιέρηδες» κάνουν την πρώτη τους σέντρα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο «Έμιρεϊτς», φιλοξενώντας την Πρωταθλήτρια του 2015, Λέστερ.

Πρώτη φορά θ' αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Τσέλσι, στα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ, το μεγάλο ντέρμπι με την Τότεναμ έρχεται στις 18 Νοεμβρίου.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, αντικρίζοντας το πρόγραμμα, έμαθε και κάτι το οποίο είναι τρομερά σημαντικό και ίσως προκαλέσει και τα παράπονα του, μόλις το πράγμα αρχίσει να ... ζορίζει.

Με την Άρσεναλ πλέον να συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας χάσει θέση για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά επί των ημερών του Αλσατού στον πάγκο της, η ομάδα θα κληθεί να παίξει εκτός έδρας, μετά τις πέντε από τις έξι αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού θεσμού!

Αυτό σημαίνει... εξτρά ταξίδι, εξτρά κόπωση, ακόμα λιγότερος χρόνος προετοιμασίας σε μια διαδικασία που δεν έχουν συνηθίσει οι «κανονιέρηδες», από τη στιγμή που θα παίζουν βράδυ Πέμπτης κι όχι Τρίτη/Τετάρτη.

Επιπλέον, θα πρέπει να επιδείξει τρομερή προσοχή, ή να φτάσει σε σημείο να μη τη χρειαστεί τόσο πολύ, όταν θα φτάσει ο Φεβρουάριος. Συνηθίζει ο σύλλογος σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου να... χάνει τ' αυγά και τα πασχάλια και η ανάδειξη του νέου προγράμματος δεν βοηθάει τους «κανονιέρηδες».

Στις 3/2 υπάρχει εντός έδρας παιχνίδι με την Έβερτον, στις 10 του μηνός το δεύτερο ματς με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και στις 24/2 είναι προγραμματισμένη η κόντρα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο.

Τρία ιδιαίτερα ζόρικα παιχνίδια, σε ένα χρονικό σημείο που τα τελευταία χρόνια κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη της σεζόν για την Άρσεναλ, σε μια χρονιά όμως που απαγορεύονται... δια ροπάλου ίδια λάθη.