Έντερσον, ο ακριβότερος τερματοφύλακας!

Με την επισήμως σημερινή (8/6) προσθήκη του Έντερσον στο ρόστερ της, η Μάντσεστερ Σίτι κατέρριψε μία επίδοση που κρατούσε από το 2001 η Γιουβέντους, καθώς με τα 35 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλε στην Μπενφίκα, ο Βραζιλιάνος έγινε ο τερματοφύλακας, για τον οποίο έχει δαπανήσει σύλλογος τα περισσότερα χρήματα παγκοσμίως!  



Έντερσον, ο ακριβότερος τερματοφύλακας!
Ο 23χρονος «έσπασε» έτσι το φράγμα των 33 εκατομμυρίων (σε λίρες) που έχει βγάλει από τα ταμεία της η «Μεγάλη Κυρία» πριν από 16 χρόνια, προκειμένου να αποκτήσει από την Πάρμα τον 23 ετών τότε Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος εξακολουθεί και στα 39 του να υπερασπίζεται δίχως... ανταγωνιστή όλα αυτά τα χρόνια την εστία της νταμπλούχου (Πρωτάθλημα, Κύπελλο) Ιταλίας και δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Γιουβέντους.
 
Τρίτος στη σχετική λίστα των μεταγραφών-ρεκόρ για τερματοφύλακες είναι ο Μάνουελ Νόιερ, για χάρη του οποίου η νυν ομάδα του, Μπάγερν Μονάχου ξόδεψε 19 εκατομμύρια, ούτως ώστε να ωθήσει τη Σάλκε, της οποίας ο Γερμανός γκολκίπερ αποτελεί «γέννημα-θρέμμα» και δηλωμένος οπαδός της, να τον αφήσει να αλλάξει «στρατόπεδο» το 2011 στα 25 εκείνη την εποχή έτη ζωής του.
 
Οι δύο τερματοφύλακες που συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα, όσον αφορά το κόστος μεταπήδησής τους αφορούν ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, και ειδικότερα, τους δύο μεγάλους συλλόγους του Μάντσεστερ.
Το καλοκαίρι του 2011, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να δώσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης το ποσό των 18 εκατομμυρίων για να φέρει στο «Ολντ Τράφορντ» τον 20χρονο μόλις Νταβίδ ντε Χέα, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο (2016), και πάλι η Σίτι προσέφερε στην Μπαρτσελόνα 17 εκατομμύρια για τα... γάντια του 33χρονου (34 ετών σήμερα) Κλαούντιο Μπράβο.
 
Με εξαίρεση ίσως τον Χιλιανό πορτιέρε των «πολιτών», ο οποίος έχει το... ελαφρυντικό της πρώτης του σεζόν στην Αγγλία, οι υπόλοιποι τρεις τερματοφύλακες έχουν ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων για τον Έντερσον, ο οποίος καλείται μετά την επισημοποίηση της έλευσής του στο «Έτιχαντ» να δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν ήδη δικαιώσει οι τρεις -τουλάχιστον έως τώρα- συνάδεφοί του.