Τι θα γινόταν αν o Σερ Αλεξ ήταν ακόμα εκεί;

Η ερώτηση είναι υποθετική, ωστόσο πάντα ιντριγκάρει και δημιουργεί τροφή για σκέψη. Ταυτόχρονα προκαλεί και ωραίες κουβέντες αφού ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας, δεν υπάρχουν θέσφατα σε τέτοιες απαντήσεις! Ποιος, λοιπόν, παίκτης από αυτούς που αγωνίστηκαν στα τελευταία 25 χρόνια σε μία ομάδα, αν ήταν ακόμα εκεί θα έκανε τη μεγάλη διαφορά; Και μήπως τελικά η Γιουναιτεντ περισσότερο χρειαζόταν  ακόμα τον Σερ Αλεξ;  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τι θα γινόταν αν o Σερ Αλεξ ήταν ακόμα εκεί;

Για την πρωταθλήτρια Τσέλσι, όποιον και να είχε δεν θα έκανε διάφορα αφού τον τίτλο τον κατέκτησε εύκολα και επίσης σε ελάχιστες θέσεις μπορεί κάποιος να πει ότι θα χρειαζόταν άμεση ενίσχυση. Παρ' όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως Φρανκ Λάμπαρντ δεν βρήκε και ούτε θα είναι εύκολο να βρει σύντομα, έναν μέσο που να σκοράρει με τέτοια ευκολία και συχνότητα!

Πόσο θα λάτρευε ο Κόντε, την περίπτωση του να είχε τον Λάμπαρντ όπως ήταν πριν έξι με επτά χρόνια ώστε να μπορούσε να κάνει και το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη του χρόνου!

Για την Τότεναμ, που πήρε την καλύτερη θέση στην ιστορία της από το  1963, την διαφορά για να έφτανε στον τίτλο θα μπορούσε να της την δώσει ο Γκάρεθ Μπέιλ! Ο Ουαλός με την φόρμα που είχε την τελευταία χρονιά που είχε φορέσει την φανέλα των Spurs, το 2012-13 θα πετύχαινε τα γκολ που θα συμπλήρωναν το παζλ δίπλα στον Κέιν! Και με τον τρόπο παιχνιδιού του Ποκετίνο έχω την εντύπωση ότι θα ταίριαζε  απόλυτα.

Για την Μάντσεστερ Σίτι, αυτός που θα έκανε την διαφορά δεν είναι κάποιος που έχει φύγει αλλά  κάποιος που είναι ακόμα εκεί αλλά δυστυχώς οι τραυματισμοί τον στέρησαν από το να τον έχει ο Γκουαρντιόλα στη διάθεση του ολόκληρη τη σεζόν. Πρόκειται για τον Βίνσεντ Κόμπανί που όταν παίζει είναι άλλη ομάδα η Σίτι! Δίπλα του, είναι άλλος παίκτης και ο Οταμέντι, απροσπέλαστος και σίγουρος. Με τον Βέλγο παρόντα σε όλα τα ματς, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι "πολίτες"  θα διεκδικούσαν  μέχρι και την τελευταία μέρα τον τίτλο!

Για την Λίβερπουλ, αυτός που θα μπορούσε να την φτάσει ακόμα και στον τίτλο θα ήταν φυσικά ο Λουίς Σουάρες, της τελευταίας χρονιάς του στο Άνφιλντ! Και τότε πήγε να κανει το θαύμα, τώρα με καλύτερης ποιότητας παίκτες γύρω του θα το ολοκλήρωνε! Τα μάτς που  δεν νίκησε η Λίβερπουλ με τους μικρούς, ήταν το ψωμί του, αφού μπορούσε να ξεκλειδώνει πολλές φορές τις κλειστές άμυνες! Κάποιος θα μπορούσε να πει και τον Τζέραρντ, στα καλά του πριν μία δεκαετία, αλλά ο Σουάρες είναι κάποιος που πολύ δύσκολα μπορεί να ξαναβρεθεί και ικανότητα του να κερδίσει ματς μόνος του, θα έκανε τη διαφορά!

Για την Άρσεναλ, αυτός που λείπει και μάλιστα πάρα πολύ, είναι ο Βιειρά! Ο Γάλλος δεν ήταν απλώς καλος παικτης αλλά ένας αληθινός ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο! Ένας αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Έχουν υπάρξει και άλλοι σπουδαίοι παίκτες στα τελευταία 20 χρόνια, που φόρεσαν  την φανέλα της, κυρίως ο Ανρι αλλά δεν λείπουν τα γκολ αλλά η ηγετική φυσιογνωμία από την ομάδα του Βενγκέρ αυτή τη στιγμή!

Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτός που λείπει δεν είναι κάποιος παίκτης, αν και ο Ρόι Κιν για παράδειγμα θα έκανε τρομερή διαφορά στην αγωνιστική νοοτροπία! Κάποιοι θα πουν και το όνομα του Ράιαν Γκιγκς, ειδικά πριν 12 με 14 χρόνια, αλλά δεν έλειψαν οι καλοί παίκτες από την Γιουνάιτεντ σε όλη τη σεζόν αλλά οι ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες που μέσα στα αποδυτήρια θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω!

Γι' αυτό, έγραψα πριν ότι δεν είναι παίκτης αυτός που λείπει αλλά κυρίως ο σερ Άλεξ! Καλός χρυσός και άγιος ο Μουρίνιο, ωστόσο είναι μία ομάδα που ζει και θα πρέπει να συνεχίσει να ζει προσπαθώντας να φύγει από τη σκιά του Φέργκιουσον που την μετέτρεψε από ομάδα χωρίς τίτλο για 27 χρόνια στην απόλυτη πρωταγωνίστρια!

Ο σερ Άλεξ ακόμα και με χειρότερο υλικό από αυτό που έχει τώρα η Γιουνάιτεντ, είναι βέβαιο πως υα πάλευε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία μέρα! Και η απουσία του, έκανε ακόμα και εκείνους που θεωρούσαν πως είχε μείνει πίσω προπονητικά, ή που έλεγαν πως οι παίκτες κερδίζουν τους τίτλους, να αντιληφθούν το πόσο σπουδαίος υπήρξε!