Όταν χάνει εκτός έδρας στο ημίχρονο, η Σίτι... χάνεται!

Ένα διόλου τιμητικό σερί συνέχισε απέναντι στην Μίντλεσμπρο την περασμένη Κυριακή η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αδυνατεί στα τελευταία 96 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος που βρέθηκε στην ανάπαυλα τους πίσω στο σκορ, να πάρει εν τέλει τη νίκη!



Όταν χάνει εκτός έδρας στο ημίχρονο, η Σίτι... χάνεται!

Στα εκτός έδρας παιχνίδια, φαίνεται πως έχει… τρανταχτό θέμα η Μάντσεστερ Σίτι!

Δεν είναι κάτι βέβαια που φάνηκε απλώς στο τελευταίο ματς με αντίπαλο την προτελευταία Μίντλεσμπρο (2-2) την Κυριακή, από το συγκεκριμένο παιχνίδι ωστόσο απορρέει ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που σίγουρα χρήζει.. ανάλυσης στο στρατόπεδο των «μπλε» του Μάντσεστερ.

Για 96ο λοιπόν σερί ματς, στο οποίο οι «πολίτες» έχαναν στο ημίχρονο (όπως συνέβη άλλωστε και κόντρα στην «Μπόρο», με το γκολ του Νεγρέδο στο 38ο λεπτό ), δεν κατάφεραν να πάρουν την νίκη, με τον συνολικό τους απολογισμό να «βγάζει» 84 συνολικά ήττες, 12 ισοπαλίες και καμία απολύτως νίκη, από τον Απρίλιο του 1995 και μετά!

Τελευταία φορά που  η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε μια εκτός έδρας νίκη έστω και αν έχανε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν με αντίπαλο την (μετέπειτα πρωταθλήτρια Αγγλίας) Μπλάκμπερν, και σκορ 3-2, αν και έχανε με 2-1 στο ημίχρονο της αναμέτρησης του «Ίνγουντ Παρκ», στις 17 Απριλίου εκείνου του έτους.

Έκτοτε, πέρασαν 22 χρόνια, και η φετινή περίοδος δεν αποτελεί μάλλον εξαίρεση, αφού αρκετά παρόμοια «κρούσματα» εμφανίστηκαν από πλευράς Σίτι στην τρέχουσα Πρέμιερ Λιγκ: οι ήττες από Τσέλσι (2-1), Τότεναμ (2-0), Έβερτον (4-0), Λίβερπουλ (1-0) και Λέστερ (4-2), στις οποίες βρισκόταν σε όλες πίσω στο σκορ από το πρώτο 45λεπτo, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!

Μάλιστα, αυτή είναι και μια εκ των αιτών που δικαιολογούν εν μέρει την ανικανότητα της Μάντσεστερ Σίτι να «κυνηγήσει» με αξιώσεις φέτος τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ή έστω να εξασφαλίσει από καιρό μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος, που θα της δώσει το δικαίωμα της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς…