Game on ή μήπως Game over;

Αυτό το διήμερο η αίσθηση είναι πως θα ξέρουμε αν το πρωτάθλημα κρίθηκε στην Αγγλία, ή αν τα πάντα παραμένουν ανοικτά! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Game on ή μήπως Game over;

Απόψε η Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Σαουθάμπτον που μπορεί να έχει χαλαρώσει στη βαθμολογία ωστόσο παραμένει επικίνδυνη για να δημιουργήσει προβλήματα! Αύριο, η καλπάζουσα στο πρωτάθλημα Τότεναμ, θα πάει ένα κοντινό ταξίδι, στο Σέλχαρστ Παρκ για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Κρίσταλ  Πάλας.

Εάν οι "άγιοι" κατορθώσουν να μπλοκάρουν την πρωτοπόρο, τότε θα ανοίγεται  μία ευκαιρία μπροστά στους Spurs για να μειώσουν κι άλλο την απόσταση από την κορυφή! Με επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, η Τότεναμ έχει πετύχει κάτι που δεν είχε καταφέρει από τη δεκαετία του 60 και την εποχή που στον πάγκο της υπήρχε μία άκρως  εμβληματική φυσιογνωμία, ο Μπιλ Νίκολσον!

Μία όγδοη νίκη θα την κρατήσει τουλάχιστον στους τέσσερις βαθμούς και θα την αφήνει στο κόλπο αν και οι αγωνιστικές μειώνονται και το πρόγραμμα δεν είναι βατό για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου! Ήδη την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με την Άρσεναλ και μετά την επίσκεψη της φορμαρισμένης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν!

Εάν η Τσέλσι πετάξει βαθμούς τότε η ευκαιρία να μειωθεί ακόμα κι άλλο το χάντικαπ θα δημιουργήσει ένα έξτρα ενδιαφέρον για τη συνέχεια! Αν όμως περνώντας αυτό το διήμερο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ξεφύγει και άλλο τότε όλη η σεμνή τελετή θα έχει ολοκληρωθεί!

Πάντως αυτό που πρέπει κάποιος να δώσει ως εύσημο στην Τσέλσι είναι το πως  διαχειρίστηκε τον ημιτελικό του κυπέλλου, το περασμένο Σάββατο, ξεκουράζοντας βασικότατα στελέχη και παρόλα αυτά κατορθώνοντας να αποκλείσει την πολύ δυνατή αντίπαλο της! Μία νίκη και πρόκριση, ταυτόχρονα, που αποτέλεσε διπλό χτύπημα για τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο!

Γιατί, κακά τα ψέματα, αν η Τότεναμ είχε πετάξει έξω την Τσέλσι από το κύπελλο θα της δημιουργούσε και μία αφόρητη ψυχολογική πίεση για το υπόλοιπο της σεζόν και στο μέτωπο του πρωταθλήματος!

Πάντως αυτό που όλοι παραδεχόμαστε είναι το πως ο Ποκετίνο κατάφερε να κάνει τη Τότεναμ ανταγωνιστική και πραγματικά να την τοποθετήσει στις αληθινές διεκδικήτριες του τίτλου! Το έκανε μία φορά πέρσι, άσχετο εάν η ομάδα κατέρρευσε τις τελευταίες αγωνιστικές και την ξεπέρασε η Άρσεναλ,  το επαναλαμβάνει δε φέτος με ολοένα και περισσότερη πειστικότητα!

Λοιπόν, από τη μία το πολύ ευχάριστο  για την Τότεναμ είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός δείχνει να διαθέτει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει με αυτή την νεανική ομάδα να είναι ανταγωνιστικός, από την άλλη η μετάβαση από του χρόνου σε μόνιμη βάση στο Γουέμπλεϊ θα στερήσει από την ομάδα τη φυσική της έδρα!

Όσο για τον Αντόνιο Κόντε είναι πάντα στην τροχιά του να κατακτήσει το νταμπλ στην πρώτη σεζόν του στο πάγκο αγγλικής ομάδας, κάτι που έχουν κάνει μόνο ο Κάρλο Αντσελότι πριν εφτά χρόνια με την ίδια ομάδα, την Τσέλσι και ο Κενι Νταλγκλίς (ως παίκτης και προπονητής μάλιστα)το 1985-86 με τη Λίβερπουλ!

Σήμερα και αύριο λοιπόν θα ξέρουμε οριστικά για το φετινό τίτλο αν είναι Game on ή game over!