Ξανά στην κορυφή η Μπράιτον

Στο έπακρο εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» (ισοπαλία με 2-2) της Νιούκαστλ η Μπράιτον. Οι «γλάροι» αποδείχθηκαν... φωτιά στις αντεπιθέσεις και κέρδισαν με το εμφατικό 3-0 τη Ρέντινγκ εντός έδρας, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ.  



Ξανά στην κορυφή η Μπράιτον

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 29ο λεπτό για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Μπάλντοκ κινήθηκε από αριστερά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, είδε όμως την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Αλ Χαμπσί.

Από ότι φάνηκε, η προηγούμενη φάση ήταν απλώς η προειδοποιητική βολή. Στο 35’ ο 27χρονος επιθετικός δέχτηκε την πολύ καλή βαθιά μπαλιά του Μπρούνο και με ένα εξαιρετικό κοντρόλ εξουδετέρωσε τους αντίπαλους αμυντικόυς, πυροβολώντας από κοντινή απόσταση τον τερματοφύλακα της Ρέντινγκ για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα καθόρισαν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Στο 55’ ο Γουίλιαμς παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Σέιν Ντάφι διώχνει πάνω στη γραμμή, με εξουδετερωμένο τον Στόκντεϊλ, κρατώντας το μηδέν για τη Μπράιτον.

Στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι βγαίνουν στην αντεπίθεση και ο Μέρφι εκμεταλλεύεται την έξυπνη κάθετη του Στέφενς, για να κάνει το 2-0 με ένα όμορφο τελείωμα.

Οι παίκτες του Γιαπ Σταμ συνέχισαν να πιέζουν, όμως στο 80’ άλλη μία φονική αντεπίθεση έφερε το τρίτο γκολ της Μπράιτον. Οι παίκτες του Κρις Χιούτον έκλεψαν τη μπάλα πριν τη σέντρα και βγήκαν τρεις εναντίον δύο στην κόντρα. Ο Άντονι Νόκαρτ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μέρφι και με ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που φέρνει ξανά τους «γλάρους» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με αυτή τη νίκη, η Μπράιτον έφτασε τους 71 βαθμούς, ρίχνοντας τις «καρακάξες» στη δεύτερη θέση, με ένα βαθμό λιγότερο. Στους 60 παρέμεινε η Ρέντινγκ, πέφτοντας στην 5η θέση μετά τη νίκη της Λιντς απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.