Εκ πρώτης όψεως, εύκολες αποστολές…
Βατούς αντιπάλους έφερε η κλήρωση των «16» του Λιγκ Καπ Αγγλίας για τους θεωρητικά «μεγάλους» του αγγλικού ποδοσφαίρου!
Βατούς αντιπάλους έφερε η κλήρωση των «16» του Λιγκ Καπ Αγγλίας για τους θεωρητικά «μεγάλους» του αγγλικού ποδοσφαίρου!
Η λονδρέζικη μάχη είναι νικητές τους «κανονιέρηδες»! Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και προκρίθηκε από τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματιέ Φλαμινί! Χαλαρή πρόκριση για Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έκαμψαν την αντίσταση των Γουόλσον (1-4) και Ίπσουιτς (3-0) αντίστοιχα! Σκόραρε ξανά ο Μαρσιάλ!
Η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Άρσεναλ είναι που ξεχωρίσει το πρόγραμμα της Τετάρτης για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Την Ίπσουιτς στο «Ολντ Τράφορντ» υποδέχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας δοκιμασία για την Τσέλσι κόντρα στην Γουόλσολ. Την Καρλάιλ φιλοξενεί η Λίβερπουλ.
Η κόκκινη κάρτα και η τιμωρία των τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Γκαμπριέλ Παουλίστα για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι δεν ισχύουν πλέον, με την FA να προχωράει στο «σβήσιμό» τους.
Χωρίς τον Φρανσίς Κοκλέν θα παραταχθεί η Άρσεναλ στο αυριανό (23/9) ντέρμπι με την Τότεναμ για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ.
Σε μεγάλη εκτίμηση έχει τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως αν του δινόταν η ευκαιρία, θα αποκτούσε κάθε έναν από το ρόστερ των «κανονιέρηδων».
Έξαλλος με τη συμπεριφορά του Ντιέγκο Κόστα και τις διαιτητικές αποφάσεις του Μάικ Ντιν, ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ μετά το τέλος του λονδρέζικου ντέρμπι που βρήκε νικήτρια της Τσέλσι (2-0).
Νίκη σχεδόν έναν μήνα μετά! Η Τσέλσι πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντό της στην σεζόν κόντρα στην Άρσεναλ (2-0), σε ένα ματς που έφερε στα μέτρα της (κάτι που της είχε λείψει έως τώρα) ελέγχοντας τον ρυθμό και με τον Ντιέγκο Κόστα να κάνει τους γνωστούς του... τσαμπουκάδες, παραμένοντας ατιμώρητος και κερδίζοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα. Επιστροφή του Πετρ Τσεχ ως αντίπαλος, στο παλιό του «σπίτι».
Την πιο ψυχρή χειραψία των τελευταίων χρόνων στην Πρέμιερ Λιγκ αντάλλαξαν οι Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ, που έχουν εδώ και καιρό ανοιχτή κόντρα.
Μια χειραψία... μίσους, τις διαμαρτυρίες των Ζοσέ Μουρίνιο και Εντέν Αζάρ για πέναλτι πάνω στον δεύτερο, νεύρα ανάμεσα σε Ντιέγκο Κόστα- Γκάμπριελ και αποβολή του αμυντικού των φιλοξενούμενων αλλά κακώς παραμονή του Ισπανού είχε να προσφέρει το πρώτο ημίχρονο του λονδρέζικου ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ. Βασικός στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Πετρ Τσεχ.