Ο… βιαστικός Ζέσους και η παράδοση της Σίτι!

Έχοντας σκοράρει και στις δυο πρώτες του εμφανίσεις ως βασικός με τη Μάντσεστερ Σίτι σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, ο Γκάμπριελ Ζέσους μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ Bραζιλιάνων παικτών με την συγκεκριμένη επίδοση, την οποία απολαμβάνουν ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει μόνο τη φανέλα των «πολιτών»!  



Ο… βιαστικός Ζέσους και η παράδοση της Σίτι!

Αν ισχύει το ρητό ότι η αρχή είναι το ήμισυ  του παντός, τότε ο Γκάμπριελ Ζέσους, βάσει του ελπιδοφόρου του ξεκινήματος στο μπλε κομμάτι του Μάντσεστερ, έχει όλα τα φόντα για να «γράψει» ιστορία!

Παρότι είναι μόλις 19 χρονών και χωρίς προηγουμένως να έχει παραστάσεις από την Ευρώπη, ο νεαρός φορ κατάφερε τόσο με την Γουέστ Χαμ (0-4) όσο και με την Σουόνσι (2-1) να δείξει από νωρίς τις εκτελεστικές του ικανότητες, όντας μάλιστα μόλις ο τρίτος παίκτης από τη Βραζιλία που το πετυχαίνει αυτό στο Νησί!

Και δεν είναι μόνο ο τρίτος κατά σειρά από τη «χώρα του καφέ» που… πυροβολεί στις δυο πρώτες του συμμετοχές σε βασικό σχήμα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και αυτός που συνεχίζει τη συγκεκριμένη παράδοση στη Μάντσεστερ Σίτι! Πριν τον Γκάμπριελ Ζέσους, είχε προηγηθεί αρχικά ο Ζεοβάνι, όπου βρέθηκε στο Μάντσεστερ την περίοδο 2007-08.

Στην εκκίνηση της περιόδου 2007/08, ο  επιθετικός μέσος που είχε φτάσει το ίδιο καλοκαίρι από την Κρουζέιρο έδειξε με το… καλημέρα την έφεση του στο σκοράρισμα, στις αναμετρήσεις με Γουέστ Χαμ (0-2) και ακολούθως στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Γιουνάιτεντ (1-0). Το κατόρθωμα του ωστόσο ζήλεψε ένα χρόνο μετά ο Ρομπίνιο (2008/09), όπου σε μια εβδομάδα τον Σεπτέμβριο, βρήκε δίχτυα δις απέναντι σε Τσέλσι (1-3) και Πόρτσμουθ (6-0), μέχρι να έρθει ο Ζέσους και να… τριτώσει το καλό!

Επόμενος στόχος για τον ίδιο; Nα ξεπεράσει τον αριθμό τερμάτων που είχαν οι δυο συμπατριώτες του στην παρθενική τους σεζόν στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τον Ζεοβάνι – με τρία τέρματα – λογικά θα τον αφήσει άμεσα πίσω, προφανώς πιο δύσκολα όμως τον Ρομπίνιο (με 14), δεδομένου και ότι ο Ζέσους έφτασε στην Αγγλία μεσούσης της χρονιάς!