Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη …φιλανθρωπική δράση του Μπέκαμ

Κάθε άλλο παρά τιμητικές για το όνομα του Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορούν να χαρακτηριστούν οι αποκαλύψεις του «Football Leaks» αλλά και της «Mediapart», αναφορικά με τους δεσμούς του Άγγλου σταρ με την Unicef.



Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη …φιλανθρωπική δράση του Μπέκαμ

Οι εν λόγω ιστοσελίδες προέβησαν σε δημοσιοποίηση λεπτομερειών για την «προσφορά» αλλά και τις οικονομικές απαιτήσεις του πρώην ποδοσφαιριστή κάθε φορά που προέβαινε σε ενέργειες …ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός των «τριών λιονταριών», ο οποίος κουβαλά από το 2005 τον τίτλο του πρέσβη στον εν λόγω Οργανισμό, δεν δείχνει καμία διάθεση να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για τις δραστηριότητες της Unicef. Αντιθέτως το φώς της δημοσιότητας είδαν κάποια περιστατικά από τα οποία φαίνεται να απαιτεί χρήματα για προσωπικά του έξοδα κατά τη διάρκεια ταξιδιών για τον εν λόγω σκοπό, όπως αυτό που πραγματοποίησε στην Καμπότζη και του στοίχησε περίπου 8.000 ευρώ.

«Δεν θέλω να δώσω λεφτά σε αυτόν τον Οργανισμό. Αν δεν υπήρχε αυτό το ίδρυμα, αυτά τα γ@@@α χρήματα θα ήταν δικά μου» φαίνεται να σχολιάζει η άλλοτε θρυλική μορφή των ευρωπαϊκών γηπέδων μέσα από συνομιλίες που βγήκαν προς τα έξω και αναφέρονται σε τελετή που διοργάνωσε η Unicef στη Σανγκάη.

Τα όσα δημοσίευσαν (4/2) τα δύο sites πρόκειται να προκαλέσουν ένα ισχυρότατο πλήγμα στη δημόσια εικόνα ενός ανθρώπου που είχε μέχρι σήμερα συνδέσει το όνομά του με τους όρους της φιλανθρωπίας και της προσφοράς σε ανθρώπους υποανάπτυκτων χωρών.