Πρέμιερ Λιγκ – 19η αγωνιστική (preview)

Στο Λονδίνο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στο πρόγραμμα της Κυριακής, με την Τότεναμ να δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Γουότφορντ και την Άρσεναλ να φιλοξενεί στο «Έμιρεϊτς» τη «γειτώνισσα» Κρίσταλ Πάλας



Πρέμιερ Λιγκ – 19η αγωνιστική (preview)

Γουότφορντ – Τότεναμ

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντίνεϊ στο 71′ έσωσε την κατάσταση την περασμένη αγωνιστική για τη Γουότφορντ, η οποία μέχρι τότε βρισκόταν πίσω στο σκορ λόγω του τέρματος που σημείωσε ο Καμπάιγ για την Κρίσταλ Πάλας στο 26′.

Έτσι λοιπόν, οι «σφήκες» κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό μετά από δύο «άκαρπες» αγωνιστικές κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ. Τον τελευταίο μήνα η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, έχοντας τρεις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς της, με τη νίκη επί της Έβερτον να είναι η μοναδική που ξεχωρίζει. Πάμπολλες οι απουσίες για τις «σφήκες», εκτός οι Περέιρα, Τζετζέ, Οκάκα, Μαριάπα, Μπεχράμι, Γιανμάατ και Σακσές. Τιμωρημένος ο Μπρίτος.

Μπορεί αν έμεινε μόλις στο 2΄πίσω στο σκορ (Φαν Ντάικ) από τη Σαουθάμπτον, ωστόσο η Τότεναμ έδειξε αντίδραση και κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ με ένα τέρμα στο 1ο και άλλα τρία στο 2ο ημίχρονο. Σκόρερ οι Φαν Ντάικ (2′)/Άλι (19′, 87′), Κέιν (52′), Σον (85′).

Με τη νίκη λοιπόν (με ανατροπή) επί της Σαουθάμπτον εκτός έδρας στην «Boxing Day», η Τότεναμ επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Με μοναδική «παραφωνία» την ήττα με 1-0 από τη Γιουνάιτεντ, τα «σπιρούνια» μετρούν τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της, τα οποία μάλιστα, ήρθαν όλα Over. Τιμωρημένοι οι Γουόκερ και Βερτόνχεν, τραυματίας ο Λαμέλα, επιστρέφει ο Αλντερβάιρελντ.

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας

Αρκετές ήταν οι δυσκολίες για την Άρσεναλ την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Γουέστ Μπρομ, με τον Ολιβιέ Ζιρού να είναι τελικά ο λυτρωτής για τους «κανονιέρηδες» στο υπέρ τους 1-0, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.

Γεμάτη άγχος η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, χωρίς καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων και δικαιολογημένα, βλέποντας την συμπολίτισσα και πρωτοπόρο Τσέλσι να έχει πατήσει το γκάζι, έχοντας προηγηθεί δύο οδυνηρές, εκτός έδρας ήττες, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-2) από τις Έβερτον και Μάντσεστερ Σίτι, όντας αμφότερες το «θύμα» της ανατροπής. Τραυματίες οι Μουστάφι, Ακπόμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γκιμπς, Γουόλκοτ, Μερτεσάκερ, Ντεμπισί και Καθόρλα.

Πήρε τον βαθμό την προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Γουότφορντ, παρά το γεγονός πως το 1-1 της άφησε, βάσει εικόνας, μια πικρή γεύση, τονίζοντας τις σημαντικές ευκαιρίες που είχε.

Στην «πρώτη» του Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο της μετά την απομάκρυνση του Άλαν Πάρντιου, οι «αετοί» έπεισαν περισσότερο από τις άλλες φορές, ωστόσο η νίκη δεν... επήλθε. Σταθερά σε περιπέτειες βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας, όντας στα όρια της γραμμής της παραμονής και της επικίνδυνης ζώνης. Τιμωρημένος είναι ο Ντιλέινι, στα «πιτς» με ποικίλα προβλήματα τραυματισμών οι Λέντλεϊ, ΜακΆρθουρ, Τόμκινς, Σακό, Ρεμί, Μανταντά, Μπεντέκε, Σουαρέ και Γουίκαμ.