Σεσκ και τζόγος

Σεσκ Φάμπρεγκας, Αρσέν Βενγκέρ και Άρσεναλ βρίσκονται καιρό τώρα καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι παίζοντας ένα σκληρό παιχνίδι πόκερ. Κανείς δεν θέλει να τζογάρει πολλά, όμως όταν έρχεται η σειρά του ο καθένας ρισκάρει στα όρια. Γιατί έτσι θέλει το πλήθος. Κάθε μέρα όμως χαμένη είναι η Άρσεναλ.



Σεσκ και τζόγος

Αρχικά το παιχνίδι γινόταν για τη μεταγραφή του Ισπανού μέσου στην Μπαρτσελόνα. Η παρτίδα τέλειωσε. Το κοινό χαμογέλασε όμως τώρα δε γελάει κανένας. Στο τραπέζι πλέον παίζεται η υγεία του ηγέτη των «κανονιέρηδων» και το παιχνίδι "χοντραίνει". Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τώρα ο Σεσκ ξυπνάει υγιής και κοιμάται τραυματίας σε ένα 9μηνο που του έχει αφήσει... κουσούρια… φόβου.

Τον Μάρτιο ο Φάμπρεγκας προερχόταν από τράβηγμα, όμως με την Άρσεναλ να δίνει μάχη για τον τίτλο, έπρεπε να παίξει. Ο Βενγκέρ τον έβαλε με την Μπέρνλι, ο Φάμπρεγκας, οργάνωσε, σκόραρε και έφυγε τραυματίας στο 39’. Νέα θλάση, νέος αγώνας δρόμου όμως στη διαδρομή για την Ευρώπη έρχεται η Μπαρτσελόνα. Ο Αλσατός τεχνικός λέει ότι αν πρέπει να ρισκάρει θα το κάνει και προφανώς έπρεπε. Ο Σεσκ τέλειωσε τον αγώνα κουτσαίνοντας και με... ένα πόδι έβαλε το γκολ στο 89’ που χάρισε στην Άρσεναλ την ισοπαλία (2-2) κόντρα στους «μπλαουγκράνα» και στον ίδιο μία απουσία ως το τέλος της σεζόν.

Εκεί οι τραυματισμοί ξεχάστηκαν. Το μεταγραφικό κάλυψε κάθε μνήμη, όμως με τη νέα χρονιά τίποτα δεν είχε αλλάξει. Στην πρεμιέρα με την Άρσεναλ έλειψε, όμως στη δεύτερη αγωνιστική ήταν εκεί. 6 γκολ κόντρα στην Μπλάκπουλ, 6 κόντρα στην Μπράγκα, 4 συνεχόμενες νίκες, όμως μόλις ένα μήνα από την επάνοδο, νέος τραυματισμός στον αγώνα με την Σάντερλαντ. Ο αρχηγός βγήκε, η ομάδα ήρθε ισοπαλία και το παιχνίδι πόκερ άρχισε να σοβαρεύει πολύ. Ήταν τότε που το κοινό κατάλαβε ότι δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι.

Έναν μήνα μετά ο Σεσκ επανήλθε από τη νέα θλάση και αγωνίστηκε 60 λεπτά στη νίκη επί της Σαχτάρ με σκορ 5-1. Ναι, φυσικά και πρόλαβε να σκοράρει. Ο Βενγκέρ έπαιζε συντηρητικά, η Άρσεναλ του έδωσε συντηρητική αγωγή, εκείνος αγωνιζόταν συντηρητικά και το παιχνίδι πόκερ άρχισε να γίνεται βαρετό… Τον κατηγόρησαν ότι δεν τα έδινε όλα, το κοινό ήθελε πίσω τον ηγέτη του, όμως ο Βενγκέρ πλέον ήξερε και τόνισε: «Να είστε υπομονετικοί. Δεν θα τζογάρω με τον Σεσκ».

Μα καθισμένος στο παιχνίδι είχε έρθει η σειρά του και έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Σεσκ έπαιξε 5 συνεχόμενα 90λεπτα σε 17 μέρες και στον 6ο αγώνα που ξεκίνησε και πάλι βασικός, 3 μέρες μετά κόντρα στην Μπράγκα, το πόδι λύγισε και πάλι. Μαζί και η Άρσεναλ με 2-0. Ο τραυματισμός; Θλάση. Ξανά θλάση! Οι παίκτες ακόμη στο τραπέζι και τώρα είναι η σειρά της Άρσεναλ. Με το φύλλο που έχει όμως δύσκολα να μη βγει χαμένη. Για άλλη μια φορά...